Hanna Nilsson och SD vill nu se över alternativen innan man stänger ner estetiska programmet i Hässleholm.

Hanna Nilsson och SD vill nu se över alternativen innan man stänger ner estetiska programmet i Hässleholm. Foto: Paola Nordgren

SD ändrar sig i frågan om estetprogrammet

”Vi måste ge det en chans”

Av
Paola Nordgren

HÄSSLEHOLM. Föräldrar, studenter och tidigare elever har protesterat stort sedan politikerna gick ut med beskedet i våras om att estetprogrammet var ett av de program som lades på is i framtiden, för att kommunen behöver spara pengar. Politikerna har dock varit oeniga om en nedläggningen är rätt väg att gå. Vid senaste kommunfullmäktige lämnades dessutom en namninsamling över till politikerna. Över 3500 namn hade då skrivit under på att få ha programmet kvar.

SD har varit ett av de partier som röstade ja till att lägga ner programmet men efter partiets senaste gruppmöte har man tänkt om vill ge programmet en chans, skriver Kristianstadsbladet.

– Programmet har lagt fram egna besparingsförslag och vi kände att vi måste lyssna och ge dem en chans, säger Hanna Nilsson (SD), förste vice ordförande i kommunstyrelsen., säger Hanna Nilsson (SD) till tidningen.

Restalliansen har informerats om beslutet och Hanna Nilsson säger samtidigt att en möjlighet till besparingar skulle kunna vara att man kan samköra lokaler med någon annan verksamhet.

Publicerad 07 June 2019 08:43