Johan Glans.

Johan Glans. Foto: Robert Eldrim

Johan Glans ska invadera Jorden

Klar för ny sci-fi-serie

ESLÖV.

"Swedish dicks" blev en tittarsuccé. Nu är komikern Johan Glans klar i en av huvudrollerna för en ny internationell serie.

Av
Andreas Holm

I Viaplay-serien "Home invasion" ska Eslövspågen Glans spela en utomjordisk soldat som ska invadera Jorden. I serien spelas han chef av Morena Baccarin, känd från Deadpool och Homeland och i rollistan finns bland andra John Noble (Fringe och Sagan om ringen).

Johan Glans och Peter Stormare blev populära för en stor publik när de spelade två privatdetektiver i "Swedish dicks" som utspelas i Los Angeles.

– Swedish dicks var vår första produktion med en internationell krydda och vi lyckades importera svenskar till Amerika. Med Home invasion lockar vi amerikaner till Europa för inspelning, vilket visar på att fantastiska talanger följer fantastiskt innehåll oavsett var i världen det skapas, säger Peter Settman, en av producenterna, i ett pressmeddelande.

Inspelningarna av "Home invasion" pågår i Budapest. Serien kretsar till en grupp utomjordingar, bland andra Johan Glans, som är på uppdrag att invadera Jorden och låtsas vara en vanlig människofamilj. Men de avslöjas när de får inbrott i sitt hem.

Premiären planeras till nästa år.

Publicerad 05 June 2019 11:42