Anläggningen i Norra hamnen blir först ut.

Anläggningen i Norra hamnen blir först ut. Foto: Andreas Ofesson

Passersystem införs på återvinningscentraler: "Hotfulla situationer"

Norra hamnen först ut

SKÅNE.

Alla Sysavs återvinningscentraler kommer att få ett passersystem. Först ut är Norra hamnens återvinningscentral i Malmö, där systemet kommer att testas i några veckor.

Syftet med ett passersystem är att förbättra arbetsmiljön.

– Även om de flesta besökare sköter sig, utsätts Sysavs medarbetare ibland för hotfulla situationer. Det kan handla om hot och våld samt att det sker stölder på återvinningscentralerna, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Det finns fler fördelar med systemet

– Bland annat får vi övergripande statistik som visar besöksflöden och fördelningen över kommungränserna samt att det blir enklare för företag att göra rätt för sig, det vill säga betala för sitt besök, säger Lars Carrick, chef för återvinningsanläggningar på Sysav.

Testet kommer att ske på Norra hamnens återvinningscentral i Malmö den 18 juni– 5 juli. Personal kommer att finnas på plats under testet och besökarna uppmanas att ha sitt körkort redo samt vara förberedda på att köer kan uppstå under testet.

När passersystemet införs på alla återvinningscentraler i december, kommer alla besökare att föra in ett kort i en terminal vid bom innan infart. För privatpersoner blir det körkortet och för förtag ett kundkort.

Här ligger Sysavs återvinningscentraler

Höllviken, Lilla Hammar

Kävlinge

Lund, Gastelyckan

Lund, Gunnesbo

Malmö, Bunkeflo

Malmö, Norra Hamnen

Simrishamn

Sjöbo

Skurup

St Olof, Måsalycke

Staffanstorp

Svedala

Tomelilla

Trelleborg

Ystad, Hedeskoga

Publicerad 04 June 2019 04:00