Orsaken till branden är ännu inte känd.

Orsaken till branden är ännu inte känd. Foto: Palle Tenfalk

VIDEO: Se det kraftiga brandförloppet i bussen

Inga uppgifter om personskador

MALMÖ. På tisdagen fattade en stadsbuss eld i Malmö. Inga personer skadades i samband med händelsen. "Branden ska ha startat inne i bussen", säger Filip Annas vid polisens ledningscentral.

Film: Palle Tenfalk

Larmet inkom in klockan 13.21. Bussen, som drivs med gas, befann sig i linjetrafik på Västra varsvgatan när det började brinna.

– Bussen ska ha varit tom på passagere och chauffören ska inte ha kommit till skada, säger Filip Annas vid polisens ledningscentral.

Branden orsakade en rökpelare som kunde ses över stora delar av staden. På ett filmklipp från en läsare syns ett mycket hastigt brandförlopp. Vid ett tillfälle sprutar elden ut från sidan på fordonet.

– Vi har spärrat av ett område under tiden som släckningsarbetet pågår. Branden är nästan släckt nu, säger Filip Annas vid 13.45-tiden.

Vad som orsakat branden är i nuläget inte klarlagt, men händelsen kommer att utredas av bussbolaget Nobina och räddningstjänsten.

Det är ännu oklart om bussbolaget kommer att ta fordonsmodellen ur trafik på grund av tisdagens händelse.

– Det grundar sig i vad vi kommer fram till i den här utredningen, om vi har fler bussar av samma busstyp och om det kan vara något systematiskt fel, säger Peter Hagert på Nobinas pressjour till Sydsvenskan.

Foto: Läsarbild

Publicerad 28 May 2019 13:49