Polisens kriminaltekniker arbetar på Nedre Långvinkelgatan i centrala Helsingborg efter att en kvinna i 60-årsåldern skadats i ett knivdåd i vid 07.30-tiden på morgonen. Polisen söker efter en misstänkt gärningsman.

Polisens kriminaltekniker arbetar på Nedre Långvinkelgatan i centrala Helsingborg efter att en kvinna i 60-årsåldern skadats i ett knivdåd i vid 07.30-tiden på morgonen. Polisen söker efter en misstänkt gärningsman. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Kvinna svårt skadad efter knivskärning – man anhållen i sin frånvaro

"Det har skett utomhus"

HELSINGBORG. En kvinna i 60-årsåldern knivskars på tisdagsmorgonen i Helsingborg. Hon fördes med ambulans till sjukhus och uppges ha livshotande skador. Enligt uppgift är kvinnan aktiv i judiska församlingen. En man har anhållits i sin frånvaro.

Klockan var 07.30 när polisen larmades till Nedre Långvinkelsgatan i Helsingborg. På platsen hittades en kvinna med skärskador.

Attacken ska ha inträffat på öppen gata.

– Det har skett utomhus, bekräftar Peter Kjällkvist vid polisens ledningscentral.

I en kommuniké meddelar Region Skåne att kvinnan vårdas för livshotande skador på Helsingborgs lasarett.

Enligt Helsingborgs Dagblad är kvinnan aktiv i judiska församlingen. Poliskällor uppger att man tittar på ett eventuellt hatbrottsmotiv bakom knivattacken. Efter det inträffade har polisen valt att skärpa bevakningen av judiska församlingens lokal, som endast ligger några hundra meter från platsen för knivdådet.

Enligt tidningen ska en person som vid tillfället befann sig i närheten hört kvinnan skrika "Help me, help me!" Polisen har hållit ett antal vittnesförhör men ingen är ännu gripen.

– Vi spanar efter en misstänkt gärningsman, säger Peter Kjällkvist.

Vid 15-tiden framkom att åklagaren anhållit en person i sin frånvaro. I nuläget rubriceras händelsen som mordförsök.

– Det finns inga bekantskapsband mellan kvinnan och den misstänkta personen. Det är inte alls säkert att detta har med judiska församlingen att göra, vi ser just nu inget motiv alls, säger polisområdeschef Sven Holgersson till Helsingborgs Dagblad.

Brottsplatsen har genomgått en teknisk undersökning under dagen.

Texten uppdateras...

Publicerad 14 May 2019 00:00