Har du köpt en hund av

Har du köpt en hund av "Martin Hansson" efter jul är risken stor att det är en av de stulna hundvalparna. Foto: ANDERS G BERGQUIST

Uppmaningen: Ring polisen om ni köpt valpar av "Martin Hansson"

Två hundvalpar saknas fortfarande i rånutredningen

KRISTIANSTAD.

Trots hundratals tips saknas fortfarande två av de sex golden retriever-valparna som stals vid rånet mot en uppfödare. Polisen uppmanar alla som köpt valpar av en "Martin Hansson" att höra av sig. Om de inte gör de riskerar de att misstänkas för häleri.

Av
ANDERS G BERGQUIST

Fyra av hundarna har nu kommit tillrätta efter det brutala rånet den nionde januari i år. Två män sitter häktade för grovt rån och en kvinna för medhjälp till grovt rån.

– Det innebär att vi fortfarande söker efter en gärningsman, det var tre personer som rånade kvinnan, berättar kammaråklagare Christoffer Ramqvist som är förundersökningsledare.

Sökandet efter de sista valparna pågår också fortfarande. Enligt Sveriges största hundblogg Dog news rör det sig om två valpar som ännu inte hittats. De övriga fyra är formellt beslagtagna, men vårdas för närvarande av kennelägaren.

Christoffer Ramqvist uppmanar de två sista valpköparna att frivilligt höra av sig.

– Det är svårare och svårare att påstå att man inte förstått att hundarna varit stulna. I det här fallet rekommenderar jag definitivt att man ska förekomma istället för att förekommas och själv komma med valpen till polisen, har Christoffer Ramqvist berättat i en tidigare intervju med Lokaltidningen.

Senast nästa fredag kommer omhäktningsförhandlingar att hållas mot de tre personer som är frihetsberövade. Tills dess arbetar tre poliser heltid med att bland annat gå igenom de misstänktas telefonlistor.

Publicerad 09 March 2019 00:00