Intresset har varit stort både från medier och spekulanter för villan från tv-programmet Husdrömmar.

Intresset har varit stort både från medier och spekulanter för villan från tv-programmet Husdrömmar. Foto: Bjurfors

Villa från Husdrömmar på SVT till salu

"Mycket uppmärksamhet och en enorm boost från inredningsmagasin och Hemnet"

MELLBYSTRAND.

I början på februari visade Husdrömmar på SVT avsnittet om Pernilla Englund som spontanköpte en villa i Mellbystrand. Problemet var bara att hennes man Conny inte var inne på samma spår. Villan från 50-talet renoverades i programmet och Pernilla slet hårt för att övertyga Conny om att det är deras drömhus.

Men det verkar inte ha lyckats för nu ligger den 140 kvadratmeter stora villan på Fasanvägen ute till försäljning. Utgångspriset ligger på 4 395 000 kronor.

Familjen ägde redan ett hus i Markaryd och ett fritidshus några kilometer därifrån. Så tre hus hade de varken tid eller råd med.

– Ett ska bort. Vi kan inte ha tre, det funkar ju inte, sade Conny i tv-programmet.

Foto: Foto: SE360

Hur har intresset varit?

– Det är inte så länge sedan de köpte huset. Det har absolut varit intresse. I söndags var det fem familjer på visning. Vi jobbar på till kontrakt är skrivet, säger Anna Kylesten Johansson, fastighetsmäklare på Bjurfors.

Foto: Foto: SE360

Har du sålt ett ”tv-hus” förut?

– Nej, det har jag inte gjort. Det har varit mycket uppmärksamhet och en enorm boost från inredningsmagasin och Hemnet. För 1,5 år sedan sålde den så kallade ”Jaktvillan” i Hemmeslöv. Det fångades upp av en amerikansk sida. Det är styrkan med nätet att det får sådan spridning. Det spreds i hela världen med mäklarens namn. (paus)…mitt alltså, säger Anna Kylesten Johansson med ett skratt.

Foto: Foto: SE360

Huset

Bostadstyp: Friliggande villa

Boarea: 140 m² Biarea60 m²

Tomtarea: 1 278 m² tomt

Antal rum: 6 rum

Driftkostnad: 31 840 kr/år

Byggår: 1955

Bjurfors beskriver sexrummaren med kök så här: "Välkommen till en husdröm nära havet. Arkitektritad 50-talsvilla med spännande dynamik i flera etage. Huset som nyligen uppdaterats rejält har ett härligt flöde som bjuder på stilrent kök, väl tilltagna umgängesytor, rymliga rum, flera uteplatser och en insynsskyddad innergård för grillkvällar och soldyrkande. Plan hörntomt med gräsytor och ett garage."

Publicerad 27 February 2019 00:00