Grannar upptäckte mannen i hästhagen där han ska ha fört in en hand i en av hästarnas könsorgan. I förhör uppger han att det ska ha skett vid tre olika tillfällen på samma häst.

Grannar upptäckte mannen i hästhagen där han ska ha fört in en hand i en av hästarnas könsorgan. I förhör uppger han att det ska ha skett vid tre olika tillfällen på samma häst. Foto: Polisens förundersökning

Förde in handen i hästs könsorgan och analöppning – ertappades av granne

Nu åtalas mannen för brott mot djurskyddslagen

NORDVÄSTRA SKÅNE.

En man i 20-årsåldern ska vid tre tillfällen ha fört in sin hand i en hästs könsorgan och analöppning. Nu åtalas mannen för brott mot djurskyddslagen.

Av
Ida Asplund-Ådahl

Mannen ertappades av en granne till hästägaren när han befann sig i hästhagen på en ort i Nordvästra Skåne. Enligt vittnet ska mannen ha lyft på en hästs svans och fört in sin hand i djuret. Enligt grannen ska det ha verkat som att mannen förstått att han blivit iakttagen, då han raskt gick därifrån.

Grannen lyckades även fånga mannen på foto och kontaktade sedan hästägaren för att berätta vad som hänt. Ägaren blev mycket upprörd och konfronterade mannen genom att ringa upp honom.

"Jag gjorde inte det som hästen förväntade sig att jag skulle göra", ska mannen ha sagt.

När ägaren frågade om mannen gjort liknande närmanden tidigare ska han ha svarat att det skett tre gånger.

Mannen erkänner att han "rört [hästens namn] därbak, så som man inte ska göra" genom att föra in två fingrar. Han uppger också att han känner till att det är fel att göra så.

Av dokumentation framgår att den misstänkte har någon form av funktionsnedsättning. Nu åtalas han för brott mot djurskyddslagen, vars påföljd kan vara böter eller upp till två års fängelse.

Publicerad 21 February 2019 14:43