Företaget ska ha sålt hästar för runt tre miljoner kronor utan att betala skatt.

Företaget ska ha sålt hästar för runt tre miljoner kronor utan att betala skatt. Foto: Mostphotos.com

Hästhandlare ska ha sålt hästar för miljoner utan att skatta

Skatteverket får nu rätt att leta bevis hemma hos de ansvariga

MELLANSKÅNE.

Ett hästföretag i Mellanskåne ska ha fått in miljonsummor på försäljning av hästar – utan att skatta. Förvaltningsrätten ger nu Skatteverket rätt att söka efter handlingar och dokument hemma hos de ansvariga för bolaget för att säkra ytterligare bevis.

Bolaget bedriver sin verksamhet på ett av Skånes större häst- och ridcenter. Enligt Skatteverket misstänks de ansvariga ha ägnat sig åt "omfattande skatteundandragande".

Företaget har inte lämnat in någon inkomst- eller momsdeklaration för beskattningsåret 2017. Trots detta visar kontoutdrag som Skatteverket tagit del av att man haft inkomster på runt tre miljoner kronor efter försäljning av hästar. Bolaget saknar dessutom F-skattsedel efter tidigare skulder och är därmed avregistrerat som arbetsgivare.

I september förra året beslutade Skatteverket om revision för perioden från den 1 januari 2017. Myndigheten bokad in ett besök hos företaget. Men det blev aldrig något besök eftersom företaget ställde in med kort varsel tre gånger.

Efter det verkar verksamheten ha fortsatt som tidigare och innan jul låg runt 15 hästannonser utlagda på olika hästsajter och i sociala medier.

Förvaltningsrättens beslut ger Skatteverket rätt att söka efter handlingar och dokument både där verksamheten bedrivs och i de ansvarigas bostäder. Detta kan ske utan att de berörda underrättas på förhand.

Publicerad 12 February 2019 15:01