En av villaägarna blev av med 40 hemmgjorda köttbullar, dagarna innan julafton 2017.

En av villaägarna blev av med 40 hemmgjorda köttbullar, dagarna innan julafton 2017. Foto: Mostphotos

Köttbullstjuv fast för 13 stöldbrott – på en dag

Stort antal villaägare i samma område fick påhälsning av flitig 38-åring

LAHOLM.

Åtal väcks för flitig inbrottstjuv som opererat i området Kövlinge söder om Laholm. Mannen begick 13 olika stöldbrott i området samma dag.

Den 17 december 2017 begick 38-åringen en grov stöld i en villa i Kövlinge, söder om Laholm. Ur villan stal han ett stort parti gods av bland annat kameror, läsplatta, kontanter och hörlurar. Samma dag stal han fiskeutrsutning från ett garage i samma område och försökte stjäla två bilar från platsen.

Mannen tog sig vidare till ytterligare en tomt i området där han stal patroner, mätinstrument och Pokemonkort.

Han var också på plats i ytterligare en fastighet och stal gods till ett okänt värde. Där gjorde han också inbrott i en bil som han stl verktyg från.

Men mannen verkar ha blivit hungrig under sin turné. Nästa målsägande blev nämligen av med 10 lussekatter, 40 hemmgjorda köttbullar och en påse prinskorv som förberetts dagarna innan julafton. 38-åringen försökte också ta sig in i en bil på platsen.

Mannen begav sig vidare mot ytterligare en bostad där han krossade en fönsterruta. För det åtalas han för försök till grov stöld.

Nu kom suget på snacks, vad det verkar. Mannen begav sig till en ny adress där han stal jordnötter och choklad ur en bil.

Mannen åtalas också för att ha stulit ur en villaägarens cykelförråd därefter lyckades han stjäla ägarens bil som senare hittades i närområdet.

Polis larmades till platsen och med hjälp av hundförare och spår i snön från både skor och en rullväska hittades 38-åringen sovade i en stuga på samma gata.

Mannen var påverkad av cannabis.

Publicerad 30 January 2019 08:31