Nu öppnar en ny arkadhall.

Nu öppnar en ny arkadhall. Pressfoto: Toy World

Toy World öppnar arkadhall

Firar 20 år med ny plats för spel

HELSINGBORG.

Toy World firar 20 år och med det öppnar man en arkadhall i Helsingborg. "Vi ville fira våra 20 år med något riktigt spektakulärt", säger Alan Gutheim.

Det har gått 20 år sedan Maria och Allan Gutheim öppnade Toy World i Stockholm. För Helsingborgs del har man funnits här i sex är och erbjudit bland annat leksaksutställningar, spökrum och andra aktiviteter. I juni i fjol blev Toy World granne med Tropikariet när verksamheten flyttades till större lokaler. Och nu firar man alltså 20 år med en ny arkadhall.

– Vi ville fira våra 20 år med något riktigt spektakulärt. Så i samarbete med Royal Casino i Helsingborg öppnar vi nu en separat arkadhall där vi vill dela med oss av den stora glädjen och känslan av klassiska arkadspel, säger Allan Gutheim i ett uttalande.

I den nya arkadhallen ska det bland annat finnas arkadspel, tivolispel, air hockey och arkadbowling.

– Oavsett om du upplevde arkadhallarna på 1970- och 80-talet eller är ung idag och aldrig fick den möjligheten så kan du nu upptäcka och återupptäcka denna sociala spelkultur.

Arcade Game World har samma ingång och öppettider som Toy World. Fri entré till arkadhallen till och med den 31 mars, med 10 kronor per spel.

Publicerad 27 January 2019 00:00