Charlotte Schramm blev under helgen attackerad av vildsvin, mitt i Kivik.

Charlotte Schramm blev under helgen attackerad av vildsvin, mitt i Kivik. Foto: Privat

Charlotte attackerades av vildsvin – mitt i villakvarteret

"En skyddsjakt bör äga rum i det här området"

KIVIK.

Lördagspromenaden slutade inte roligt för Charlotte Schramm. Med ett träd som enda skydd klarade hon sig utan brutna ben när hon blev attackerad av vildssvin, mitt i villakvarteret Agdelund.
– Grisen hoppade mot mig, säger Charlotte Schramm.

Charlotte Schramm, som bor på Granvägen i området Agdelund i Kivik, var ute och promenerade under lördagen. Hon hade varit ute några timmar och hade precis kommit tillbaka till kvarteret hon bor i när hon plötsligt fick syn på en flock vildsvin.

– Det var mitt på dagen och jag mötte en granne som var ute och gick med sin hund, hon gick mot mig och jag gick mot vårt hus. Plötsligt hörde jag hur hunden började skälla och då vände jag mig om, berättar Charlotte Schramm.

Då fick hon syn på en omkring 15 vildsvin som stod på vägen. Hon är jägare själv och kunde snabbt konstatera att det inte fanns några kultingar i gruppen, utan bara stora djur.

– De sprang inte, utan stod ungefär 20 meter bakom mig. Jag stod stilla och väntade. Sedan gick jag tillbaka för att se så att de inte sprungit omkull grannen, eftersom det blev så tyst.

Då fick hon syn på grannen.

– Hon sprang för livet. Tre grisar stod kvar på vägen, resten hade sprungit iväg. Sedan sprang ytterligare två grisar och bara en stod kvar.

Charlotte Schramm ställde sig bakom ett smalt träd för att ta skydd. För att skrämma iväg den sista grisen började hon ruska i grenarna, men det skulle hon inte ha gjort.

– Grisen började hoppa mot mig och sedan kom den i full fart mot trädet. Jag smällde till den, men det gjorde ju ingen nytta. Istället tog den ny sats och gick till anfall igen. Det var riktigt obehagligt.

Efter den andra attacken sprang vildsvinet iväg.

Vildsvinen har etablerat sig i området. Det finns gamla äppel– och päronodlingar där, som grisarna går och äter av. Vägarna i området är helt uppbökade av djuren.

– Jag klarade mig tack och lov, men om det hade varit ett större vildsvin hade det knäckt benen på mig. Det här kan ju hända om och om igen.

Charlotte Schramm känner sig rädd efter helgens händelse.

– Jag vågade inte gå ut igen på söndagen.

Hon har innan händelsen försökt få tag på kommunen eftersom hon upplever att grisarna är ett problem i området.

– Jag tycker att en skyddsjakt bör äga rum i det här området. Här bor många barnfamiljer och det finns mycket hundar här. Det är inget trevligt djur att ha i sin bebyggelse.

Publicerad 26 December 2018 00:00