Bilden är arrangerad.

Bilden är arrangerad. Foto: Ritzau Scanpix/Erik Jepsen

Många inbrott under julafton – här slog tjuvarna till

Två lägenheter på samma gata drabbade

SKÅNE. Medan julfirandet pågick som bäst slog tjuvar till mot flera bostäder i Skåne. Nedan följer en lista på de inbrott som polisen hunnit rapportera om på sin hemsida.

MALMÖ:

Strax före klockan 21 konstaterades att det varit inbrott på Sundspromenaden i Västra Hamnen. Tjuven uppges ha brutit upp ytterdörren.

Klockan 23.35 kallades polisen till en villa på Vikingsbergsvägen i Limhamn. En eller flera personer ska ha tillgripit gods i bostaden.

LUND:

I norra Lund bröt sig någon in i två lägenheter på Parternas Gränd. Inbrotten tros ha skett någon gång mellan klockan 12 och 23 under julafton.

STAFFANSTORP:

Klockan 01.26 larmades polisen till en villa på Nevishögsvägen. En eller flera personer ska ha tagit sig in i bostaden via ett fönster. Det kan konstateras att gods tillgripits, men oklart vad.

HELSINGBORG:

Vid 00.30-tiden upptäcktes att det skett ett inbrott i en villa på Gårdsvägen i Ödåkra. Tjuven eller tjuvarna ska ha brutit upp ett fönster.

KÄVLINGE:

Strax efter klockan 19 anmäldes ett villainbrott i Södervidinge. Inbrottslarmet ska ha utlösts. Det är oklart om något har tillgripits i bostaden.

KRISTIANSTAD:

Klockan 22.13 fick polisen larm om ett bostadsinbrott på Kanalgatan. Enligt anmälan tog sig tjuven in via balkongen.

Publicerad 25 December 2018 10:18