Polisen varnar för halt väglag på de skånska vägarna.

Polisen varnar för halt väglag på de skånska vägarna. Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger

Polisen varnar: "Halt på vägarna – kör försiktigt"

E4 avstängd fram till lunchtid efter olycka med lastbil

SKÅNE. Under morgonen har en rad olyckor inrapporterats. En del beror troligtvis på halka enligt polisen.
– Det är halt på sina ställen. Lätta på gasen, kör med klokhet och försiktighet, uppmanar Åsa Emanuelsson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Av
Andreas Holm

En kvinna i 25-årsåldern fick föras med ambulans till sjukhus efter en olycka på E6 i höjd med Landskrona under morgonen. Vägen stängdes av och öppnades först efter 9-tiden, med långa bilköer som följd. Skadeläget är inledningvis oklart men kvinnan var talbar enligt polisen.

Under morgonen var det även begränsad framkomlighet på väg 108 i höjd med Holmeja i Svedala kommun. En personbil körde i diket och polisen uppger att det är halt på platsen.

– Halkan syns inte. Är det frost på vindrutan när du ska köra bil på morgonen, då kan du räkna med att det råder halt väglag. Lätta på gasen helt enkelt, säger Åsa Emanuelsson.

Under söndagen körde en lastbil med släp rätt in i mitträcket på E4 i Örkelljunga. Vägen stängdes helt av i södergående riktning under räddningsarbetet.

– Det var extremt halt på platsen och föraren blev chockad men skadades lyckligtvis inte fysiskt. Det var totalstopp under tiden som lastbilen bärgades bort, dieselläckage sanerades och området halkbekämpades av saltbil, säger Åsa Emanuelsson.

Vägen, mellan Yxenhult till trafikplats Skånes Fagerhult i riktning mot Helsingborg är fortsatt avstängd. Detta då Trafikverket måste reparera mitträcket som skadades i samband med olyckan. Vägen beräknas åter öppna först vid 12-tiden under måndagen. Trafiken leds om på plats.

Läget på de skånska vägarna vid 8-tiden på måndagsmorgonen. Vägar i gult innebär risk för halka.

Läget på de skånska vägarna vid 8-tiden på måndagsmorgonen. Vägar i gult innebär risk för halka. Skärmdump: Trafikverket

Publicerad 17 December 2018 08:14