Henrik Hallgren fick tre p-böter på kort tid och bestämde sig för att det fick vara nog. I dag används hans parkeringsapp på omkring 150 orter.

Henrik Hallgren fick tre p-böter på kort tid och bestämde sig för att det fick vara nog. I dag används hans parkeringsapp på omkring 150 orter. Foto: Pressbild/Parkster

Fick nog av parkeringsböter – nu är företaget Årets Gasell i Skåne

Bestämde sig för att det fick vara nog

LUND. Henrik Hallgren fick tre p-böter på kort tid och bestämde sig för att det fick vara nog. I dag används hans parkeringsapp i omkring 150 städer. På måndagskvällen utsågs det Lundabaserade företaget Parkster till årets Gasellvinnare i Skåne.

Det är tidningen Dagens Industri som varje år delar ut priset till landets snabbast växande företag. Och den skånska vinnaren är verkligen snabb som en gasell.

På tre år har Parkster ökat omsättningen med 3 075 procent till en omsättning på 154 miljoner kronor.

Henrik Hallgren stratade företaget 2012 tillsammans med Pehr Hansson och Anders Davoust. Hallgren är i dag vd för bolaget.

"Parkster AB grundades som motreaktion till det ohållbara parkeringsklimatet. Parkeringsböter ska ges till de som avsiktligt parkerar fel och stör trafiken, inte till de vardagshjältar som fastnat i möten utan möjlighet att flytta sin bil. För att förhindra att detta sker skapade bolaget en parkeringslösning som har till syfte att förenkla för sina användare att göra rätt för sig och betala för den tid de faktiskt står parkerade", skriver företaget på sin hemsida.

Topp tio i Skåne

1) Parkster, Lund.

2) Vchain, Malmö.

3) Holy Greens, Helsingborg.

4) Enrival, Lund.

5) Restaurangonline Sverige, Lund.

6) Swebend, Hässleholm.

7) Extrapreneur Group Nordic, Malmö.

8) Dockans, Malmö.

9) Centris, Lund.

10) Jobbklar Sverige, Helsingborg.

Publicerad 19 November 2018 18:15