Två korgar är nu utplacerade i butiken där man kan lämna sådant som varma kläder, sovsäckar och liggunderlag till hemlösa.

Två korgar är nu utplacerade i butiken där man kan lämna sådant som varma kläder, sovsäckar och liggunderlag till hemlösa. "Det känns som ett naturligt initiativ för mig", säger Henrik Jönsson, butikschef på Coop Örkelljunga. Foto: Privat

Handlare samlar in kläder till hemlösa – "Enkelt sätt att hjälpa till"

Satte ut insamlingskorgar i butiken

ÖRKELLJUNGA/HELSINGBORG.

Henrik Jönsson, butikschef på Coop Örkelljunga, ville göra en insats för hemlösa när det börjar närma sig vinter. Genom att placera ut insamlingskorgar i butiken hoppas han att kunder vill hjälpa till.
– Det börjar bli kallt och det är ett enkelt sätt att hjälpa till, säger han.

Det är inte första gången som Henrik Jönsson engagerar sig för att stötta hemlösa på olika sätt. Men den här gången startade han en klädinsamling på Coop i Örkelljunga där kunder har möjlighet att skänka sådant som varma kläder, sovsäckar och liggerunderlag.

Dessa saker kommer sedan att komma hemlösa till gagn genom Värmestugan i Helsingborg.

– Jag började med att höra av mig till kommunledningen i Örkelljunga men de ansåg att det inte fanns något direkt behov här. Så då tog jag kontakt med Värmestugan i Helsingborg, säger Henrik Jönsson.

För honom var det ett naturligt initiativ att ta, med klädinsamling i butiken.

– Man ser hemlösheten lite här och var och man känner ju själv hur man börjar frysa såhär års, säger han.

Insamlingen har pågått under några dagar och de första två insamlingskorgarna är så gott som fulla.

– Vi kommer att fortsätta att samla in saker november ut, sedan får vi se. Men jag har inget emot att låta insamlingen stå kvar längre än så, säger Henrik Jönsson.

Publicerad 31 October 2018 00:00