Bilden föreställer de tre motorcyklarna. Den blå med nummer sju på sidan saknas fortfarande.

Bilden föreställer de tre motorcyklarna. Den blå med nummer sju på sidan saknas fortfarande. Foto. Privat

Barnens crosscyklar stals och kördes sönder

"Tråkigt att de inte tänker på vem det drabbar"

HÖRBY. Natten mellan 19-20 oktober bröt sig någon in i motorcross-klubbens container i Äspinge. Där stals tre motorcyklar avsedda för barn. Två av cyklarna är återfunna söndriga, medan den tredje fortfarande saknas.
– Så himla tråkigt att de inte tänker på vilka det drabbar, säger Marcus Westergren IT- och PR-ansvarig i klubben.

Hörby Motorcrossklubb är en ideell förening som till största del består av aktiva föräldrar som vill bedriva verksamhet för sina barn. När tre av cyklarna stjäls på det här viset slår det hårt både ekonomiskt och tidsmässigt.

– De två vi har hittat kommer gå att laga, men det tar tid och kostar pengar och den tredje som bara var inlånad till klubben för att fler barn skulle kunna få testa på sporten måste vi ersätta helt, säger Marcus Westergren.

Efter att klubben lagt ut inlägg i gruppen "Vad händer i Hörby" har de fått fin respons och stöttning från Hörbyborna.

– Det får man verkligen säga. Det är jättemånga som delat vårt inlägg och det var tack vare en privatperson som tipsade som vi hittade två av cyklarna, en inne i Hörby och en i skogen utanför.

Boende i byn har även vittnat om att de sett ungdomar köra omkring på motorcyklarna i byn.

– Att de inte förstår att de bara förstör för sig själv. De är också välkomna att köra hos oss om de vill. Nu vill vi bara ha tillbaka den sista cykeln.

Till följd av stölderna kommer klubben sluta förvara sina fordon på området.

– Det är inte bara det här som hänt. Vi har även en traktor, en åkgräsklippare och en lastare som står vid banan. Vi har under längre tid haft problem med utomstående som tagit sig in på området och slangat diesel och stulit batterier från dessa. Lösningen blir nu att hyra plats i en fordonshall.

Publicerad 26 October 2018 15:16