Genrebild

Genrebild Foto: Mostphotos.com

Ett 20-tal stölder på samma kyrkogård sedan i somras

Polisen: "Det är riktigt fult gjort"

MALMÖ. Östra kyrkogården har drabbats av flera stölder den sista tiden. Polisen kan inte utesluta att det är samma gärningsman som ligger bakom. Trots detta har det inte inletts någon förundersökning.

Av
Maja Bergqvist

– Vi kan tyvärr inte aktivt arbeta med dessa fallen. Vi har helt enkelt för lite att gå efter, säger Nils Norling som är presstalesperson vid Malmöpolisen.

Polisen är därför ytterst angelägen om att få in tips från personer som gjort observationer eller som vet något om detta.

– Vi vill verkligen få stopp på stölderna. Det är riktigt fult gjort, säger Nils Norling.

Det var när en man skulle besöka familjegraven som han upptäckte att det saknades fyra kors. Han gjorde då en anmälan till polisen.

Nils Norling har inga uppgifter på om korsen var av koppar eller brons, men han förutsätter att korsen var av visst värde:

– Där det finns koppar, finns det också tjuvar, säger han.

Nils Norling utesluter inte att det kan komma in ytterligare anmälningar om stöld. Det är inte ovanligt att stölder upptäcks långt senare än de ägt rum. Det beror på hur ofta man tittar till sin grav.

De försvunna korsen rubriceras som brott mot griftefriden. Sammanlagt har ett 20-tal stölder ägt rum på Östra kyrkogården sen i somras.

Lokaltidningen har tidigare skrivit om stölderna på Östra kyrkogården.

Publicerad 16 April 2018 11:57