080213 Matematik, test, prov, elev, tŠvling.
© BildbyrŒn - 90438

080213 Matematik, test, prov, elev, tŠvling. © BildbyrŒn - 90438 Foto: Bildbyrån

Sista dagen att anmäla sig till högskoleprovet

Förlängs med en dag på grund av teknikstrul

SVERIGE. Universitets- och högskolerådet (UHR) meddelar att anmälningstiden för vårens högskoleprov förlängs med ett dygn med anledning av hög belastning. Ny sluttid är ikväll, den 2 februari, klockan 24.00.

Av
Magnus Wahlström

Lördagen den 14 april går vårens högskoleprov av stapeln. Anmälningstiden för provet löpte egentligen ut på torsdagskvällen, men när provskrivare som väntat in i det sista med att anmäla sig uppstod serverproblem.

– Många väntar med att anmäla sig till högskoleprovet i sista stund. Belastningen på servrarna ledde till att det tog tid för anmälningssidan att ladda upp, skriver UHR på sin hemsida.

Resultatet blev att UHR på torsdagskvällen beslutade att förlänga anmälningstiden med ett dygn. Ny sluttid blir därmed ikväll, fredag, klockan 24.00.

UHR uppmanar även de som vill anmäla sig till vårens prov att göra det under dagtid på fredagen för att undvika att belastningen för deras servrar återigen blir för stor.

Höstens högskoleprov infaller lördagen den 21 oktober och anmälningstiden pågår mellan den 15 augusti till den 3 september.

Publicerad 02 February 2018 08:26