Skolan ska få verktyg att identifiera och stoppa radikaliserade elever menar utbildningsminister Gustav Fridolin (MP).

Skolan ska få verktyg att identifiera och stoppa radikaliserade elever menar utbildningsminister Gustav Fridolin (MP). Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Uppgift:

Skolorna ska stoppa radikaliserade unga

Besked från Skolverket kommer i morgon

SVERIGE. Skolverket ska hjälpa lärare att identifiera radikaliserade ungdomar. Det uppger Kvällsposten som har uppgifter att regeringen ska ge skolan verktyg att stärka det antirasistiska arbetet.

Av
Andreas Holm

Enligt tidningen ska Skolverket från och med i morgon den 21 december, låta skolor få identifiera radikaliserade extremiseter.

– Det här är något många skolor saknar i dag. Lärare ska få konkret stöd, fortbildning, info om hur de upptäcker elever i riskzonen och hur de ska ta klassrumsdiskussioner, säger utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) till Kvällsposten.

Enligt Gustav Fridolin har flera skolor ansett att det varit tufft att ta tag i händelsern där elever utsatts för rasism av invandrargrupper.

Nu ska skolorna få hjälp med nya verktyg att upptäcka och identifiera elever som är i riskzonen att radikaliseras.

– Skolan har ett starkt antirasistiskt uppdrag. Det är i skolan vi ska få de kunskaper vi behöver för att stå emot antisemitism och andra rasistiska irrläror, oavsett vilka personer som står för hatet, säger Gustav Fridolin till Kvällsposten.

Publicerad 20 December 2017 10:45