Foto: Mostphotos.com

Här får du mest bostad för miljonen

Från 28 – 160 kvadratmeter

SKÅNE. Om du ska investera en miljon kronor i en skånsk bostadsrätt kan du för samma slant antingen välja en studentlägenhet på 28 kvadratmeter i Lund, eller en våning på 160 kvadratmeter i Bjuv. För en miljon kan man nämligen få upp mot fem gånger så mycket, beroende på i vilken kommun man väljer att bosätta sig.

– Lund är en av Sveriges största studentstäder med stark efterfrågan på mindre bostadsrätter och Lomma har ett fint läge vid havet med närhet till Malmö. Därmed är det inte förvånande att man får minst kvadratmeter för miljonen i de kommunerna. Kranskommuner till större orter med god infrastruktur har också haft en positiv prisutveckling. Nya köpare upplever att de får mer för pengarna där och då snittpriserna i Skåne fortfarande ligger under riksnivå tror vi på en marknad som kommer utvecklas stabilt under 2018, säger Kasper Isgren, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Malmö.

Falsterbohusvägen och Fritidsvägen i Vellinge, samt stora Algatan och Knut den stores torg i Lund är de gator som där kvadratmeterpriset är allra dyrast, enligt en kartläggning som Svensk fastighetsförmedling har gjort.

Mest bostad för miljonen får du i Bjuv som toppar listan med 160 kvadratmeter, tätt följt av Klippan och med 159 kvadratmeter.

I Sjöbo och Hässleholm får du fortfarande mycket för dina pengar och även Simrishamn finns med på fem i topp.

Minst bostad för en miljon får du i Lund, Lomma och Vellinge, följt av Skånes två storstäder Malmö och Helsingborg.

Publicerad 18 December 2017 14:06