De radiostyrda bilarna går mellan 60-130 kilometer i timmen och körs på bana både inomhus och utomhus. Foto:

De radiostyrda bilarna går mellan 60-130 kilometer i timmen och körs på bana både inomhus och utomhus. Foto:

Eliten för radiostyrt sammanstrålar i Skåne

HÄSSLEHOLM. Hässleholms motorklubb arrangerar en av Sveriges största rallysprinttävlar varje och har många meriterade förare i föreningen. Men för de som inte själva vill sitta i bilen har klubben också en avdelning för radiostyrda bilar som nu satsar på att få in nya utövare.

En av dem som sysslar med sporten är Daniel Carlsson som i år satsar på att vinna både mellansvenska cupen och södra svenska cupen.

– Det är mycket adrenalin även i denna motorsport och även om man inte sitter i bilen så känns det ofta som man gör det, då det krävs både koncentration och fokus för att ta sig runt banen, säger Daniel Carlsson, Hässleholms MK.

Idag har avdelningen runt 20 medlemmar och är den yngsta delen i föreningen och man hoppas genom de senaste nybörjarkurserna kunna utöka antalet medlemmar och få fler att få upp intresset för sporten.

– Man får självklart komma hit och testa och det finns bilar att låna innan man köper eget. En bil för att komma igång kostar sedan runt 3000-5000 kronor att köpa och den bilen klarar man sig länge på. Så man kan nog säga att detta är en av de billigaste motorsporterna.

Daniel Carlsson satsar stenhårt på sporten och kom i år tre på RM och kom på en fjärdeplats på årets SM i somras.

– Ja, det har blivit så att man åkt land och rike runt för att få banträning men också för att visa upp sig och få en chans att synas. Jag har höga mål och och varje tävling är ett bra sätt att marknadsföra sig på.

Publicerad 25 November 2017 07:00