Emma Ahlström Köster är en av de fem toppnamnen på Moderaternas riksdagslista för Skåne södra.?Foto: privat

Emma Ahlström Köster är en av de fem toppnamnen på Moderaternas riksdagslista för Skåne södra.?Foto: privat

Emma kan komma in i riksdagen

Av
Lena Karlsson

LOMMA. – Om vi får samma valresultat som år 2010 kommer jag in i riksdagen, säger Emma Köster.

I så fall skulle det betyda att en Lommabo kommer in i riksdagen.

Hon är en av de fem som Moderaternas nomineringskommité har föreslagit ska toppa riksdagslistan för Skåne Södra.

– Det känns fantastiskt roligt. Som 23-åring toppade jag listan i Lomma kommun, och nu är jag 30 år och kan få en plats i riksdagen. Det var säkert 20 år sedan vi hade någon riksdagsledamot från Lomma. Så det hade verkligen varit någonting, säger Emma Köster, född Ahlstöm.

Från början ?kom hon på plats åtta, men efter en intervju blev hon uppflyttad till de fem som föreslås toppa listan till riksdagen. På plats åtta finns  Ann Heberlein från Lund.

De andra ?kandidaterna i topp fem på listan är Boriana Åberg från Kävlinge, Lars-Ingvar Ljungman och Anders Hansson från Vellinge och Louise Meijer från Lund.

Vilken plats Emma Köster får avgörs på Skånemoderaternas nomineringsstämma den 25 november då de fem kandidaterna får presentera sig.

Idag är ?Emma Köster förste vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Lomma, ledamot i regionfullmäktige och ersättare i kollektivtrafiknämnden.

Vilka frågor skulle du driva i riksdagen?

– Mina hjärtefrågor är skolan, integration och kultur. Skolans problem är att man missar både botten och toppen. Jag arbetar på en gymnasieskola för ensamkommande. Där ser jag behovet av ett startpaket där de får lära sig om lagar och regler i Sverige. Så kunde många missförstånd undvikas. På kultursidan vill jag ha mer pengar till kulturskolorna och att det ska bli billigare att gå på bio.

På Skånemoderaternas ?nomineringslista? finns även två andra Lommabor. Bert Larsson är kandidat nummer 27 och Bengt Göransson nummer 28.

Publicerad 12 November 2017 06:00