Zlatan Ibrahimovic firade SM-guld med Malmö FF i söndags. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic firade SM-guld med Malmö FF i söndags. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Zlatan:

"Det närmaste jag kommit ett SM-guld"

Av
Andreas Holm

FOTBOLL. Han kom, firade och kuppade när Malmö FF firade sitt 20:e SM-guld. I en intervju med MFF.se pratar Zlatan Ibrahimovic om vinnarkulturen och kärleken till klubben som formade honom till att bli en av världens främsta.

– Det är här allt började, här finns mina rötter och här växte jag upp. Min tid som senior blev kortvarig men jag fick spela med de äldre spelarna och lära mig vinnarkulturen i MFF. Vi gick från superettan till allsvenskan direkt. MFF:s kultur är att vinna, säger Zlatan Ibrahimovic.

I söndags stal Zlatan showen med en kupp. Istället för att låta Svenska fotbollförbundets ordförande i sedvanlig ordning dela ut SM-bucklan till vinnarna tog han själv ett par bestämda kliv fram till MFF:s lagkapten och lämnade över bucklan. Till MFF.se säger Zlatan att han kände mycket kärlek och glädje och en fantastisk känsla att fira SM-guld på Stadion.

– Malmö har en stor passion för fotboll och är vana vid att vinna. Jag var bara där och njöt.

Inför guldfirande fick "Ibra" ett samtal från klubben han spelade i mellan 1994-2001, och bjöd in honom till festen.

– De berättade att de skulle fira ett 20:e allsvenskt guld och sina två stjärnor. Jag tänkte, ni har inte två utan tre stjärnor. Den tredje kan också komma och fira. Det var ingen tvekan, jag ville hem.

Väl på plats fick tog han chansen att dela ut SM-pokalen. Det är en av få titlar, förutom "den där jävla Champions" som Zlatan ännu inte vunnit.

– Jag fick hålla i pokalen åtminstone. Det är det närmaste jag kommit ett SM-guld, säger Zlatan till MFF.se

Världsspelaren, som just nu ligger i hårdträning för att göra comeback efter en knäskada i våras, tror inte några andra svenska klubbar rår på himmelsblått på ett bra tag.

– Malmö styr Sverige när det gäller fotboll. Det är ett resultat av hårt jobb genom åren. Vi, kan jag säga med stolthet, har vunnit flest allsvenska guld. Jag känner jag tillhör den kategorin, fast jag själv inte vunnit, säger Zlatan Ibrahimovic till MFF.se

 

SE HELA INTERVJUN HÄR:

 

Publicerad 07 November 2017 10:22