Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Här kuppar Zlatan på himmelsblå guldfest

Av
Andreas Holm

FOTBOLL. Tanken var att Zlatan Ibrahimovic skulle bära in Lennart Johanssons pokal och ställa ned den på ett podium. Men kungen av fotboll ville annat. Zlatan utförde istället en kupp och vägrade lyda order när han lämnade över bucklan till Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg. Samtidigt skrevs historia.

Tanken var att Zlatan, som blommade ut i MFF innan proffskarriären utomlands kickade igång, skulle bära in Lennart Johanssons pokal till de svenska mästarna. Sedan skulle Svenska fotbollförbundets ordförande i sedvanlig ordning dela ut pokalen till mästarlaget. Nu blev det annorlunda. 

– Ja, alltså.... Det löste sig på bästa sätt, säger Patrik Jandelin, evenemangsansvarig i Malmö FF, till Kvällsposten.

Under våldsamt jubel på Swedbank stadion lämnade Zlatan, som följde MFF:s förlustmatch mot BK Häcken från hedersläktaren, i stället över pokalen direkt till Markus Rosenberg som triumferande lyfte den högt upp i skyn.

– Det är klart att det känns speciellt att få den från honom. Han är en ikon i klubben och i svensk fotboll, säger Markus Rosenberg.

Frågan är om det verkligen var en kupp? Enligt MFF var det inte riktigt planerat, medan Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson menar att det redan var förutbestämt. "Vi och övriga är mycket nöjda", skriver Nilsson i ett sms till Kvällsposten.

Malmö FF avslutade årets allsvenska med förlust, 1-2, mot BK Häcken. Klubben inkasserade sin 20:e SM-titel, mest av alla klubbar i Sverige genom tiderna, men slog inte det eftertraktade poängrekordet från 2010 på 67 poäng. Det blev till slut 64 poäng, två färre än vad Allan Kuhn lyckades få MFF att skrapa ihop i förra årets guldsäsong.

Markus Rosenberg och Zlatan Ibrahimovic, före detta klubbkamrater i MFF:s ungdomslag, kramar om varandra. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Markus Rosenberg och Zlatan Ibrahimovic, före detta klubbkamrater i MFF:s ungdomslag, kramar om varandra. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Publicerad 06 November 2017 07:30