Anton Tinnerholm lämnar Malmö FF. Ytterbackena avslutar på bästa sätt - med sitt tredje SM-guld med klubben. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Anton Tinnerholm lämnar Malmö FF. Ytterbackena avslutar på bästa sätt - med sitt tredje SM-guld med klubben. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Bekräftat:

Ytterbacken lämnar mästarlaget

Av
Andreas Holm

FOTBOLL. Ska han stanna eller inte? Frågan har legat och pockat sedan i somras, då inga konkreta bud accepterades på Malmö FF:s ytterback Anton Tinnerholm. Nu står det klart att han lämnar svenska mästarna. Söndagens match mot BK Häcken blir Tinnerholms sista i den himmelsblå tröjan.

Jag har haft en fantastisk tid i Malmö och har upplevt det mesta som går att göra inom svensk fotboll.Men det största jag tar med mig är den kärlek jag fått från supportrar och alla människor i och kring laget, säger Tinnerholm i ett pressmeddelande.

Sommaren 2014 kom 26-åringen till Malmö FF från Åtvidabergs FF. Direkt fick han känna på hetluften då MFF kvalade sig till Champions league och senare under hösten kammade Anton hem sitt första SM-guld.

Under 2015 gjorde han landslagsdebut och stod ännu en gång för betydande insatser när MFF återigen kvalificerade sig för Champions Leagues gruppspel – bland annat gjorde han målet som avgjorde MFF:s kvalmöte mot FK Zalgiris Vilnius.

Ifjor vann Tinnerholm sitt andra SM-guld och när MFF redan med flera matcher kvar av allsvenskan kunde kamma hem guldet, var det ytterbackens tredje titel på 3,5 år i klubben.

– Under Anton Tinnerholms tid i MFF har klubben haft enorma framgångar och det har han i högsta grad bidragit till. Det är en spelare med vinnarskalle som ger hundra procent i alla lägen och även har en förmåga att höja andra. Här har han lärt sig att alltid vinna och verkligen tagit del av andan som finns i MFF, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Totalt blev det 98 allsvenska matcher, 24 Europamatcher och 15 cupmatcher för honom i den himmelsblå tröjan. Tinnerholm kom att bli en av Malmö FF:s mest betydelsefulla spelare under de senaste åren. I år är han dessutom nominerad till Svensk elitfotbolls pris för bäste allsvenske back.

För MFF:s del har laget nu tappat flera tongivande spelare. Förutom Magnus Wolff Eikrem, och med stor sannolikhet även Jo Inge Berget, lämnar nu även Anton Tinnerholm. Vilken klubb som väntar härnäst är inte klart.

– Det känns vemodigt men jag känner att det är dags för mig att testa på ett nytt äventyr, säger Anton Tinnerholm.

Publicerad 04 November 2017 10:30