Foto: Bildbyrån

Foto: Bildbyrån

Malmö FF:

Norrmännen lämnar klubben

Av
Andreas Holm

FOTBOLL. Båda två har varit en stark bidragande orsak till Malmö FF:s framgångar i allsvenskan och ute i Europa. Nu är det över. Magnus Wolff Eikrem och Jo Inge Berget lär vara förlorade för svenska mästarna.

För tre säsongen sedan anslöt de båda till MFF från Cardiff City. Eikrem har gått från att vara assistkung i himmelsblått till att vara en bänknötare under Magnus Pehrssons tid. Jo Inge Berget å sin sida har fått acceptera att spela på kanten, snarare än på favoritpositionen som anfallare.

Enligt SportExpressen förlänger 27-årige Berget, som hittills spelat 76 allsvenska matcher och gjort 24 mål, inte sitt kontrakt och förhandlar just nu med Orlando City i amerikanska ligan MLS.

– Det är nog varmare i MLS och Orlando City än här, haha. Vi får se vad som händer. Det är samma som jag sagt innan, det är mycket snack., säger Berget om uppgifterna till tidningen.

Magnus Wolff Eikrem, allsvenskans bäste spelare enligt spelarna 2016, som gjorde 15 assist och fyra mål ifjor, har gått från 23 matcher till endast 14 (ett mål, fyra assist) i år. Han lämnar också MFF efter säsongens slut och tackas av i söndagens match hemma på Swedbank stadion mot BK Häcken.

Publicerad 02 November 2017 08:00