Birgitta Strand är en av dem som skrivit på protestlistan för att Ali Borhan ska kunna vara kvar i sina nuvarande lokaler. ?Foto: Lena Karlsson

Birgitta Strand är en av dem som skrivit på protestlistan för att Ali Borhan ska kunna vara kvar i sina nuvarande lokaler. ?Foto: Lena Karlsson

Fastighetsägaren:

"Det är upp till honom"

Av
Lena Karlsson

LOMMA. Enligt fastighetsägare Anders Bedroth är det ett missförstånd att han inte vill förlänga kontraktet med Alis frukt och grönt.

– Jag vill verkligen att han ska vara kvar.

Men då är det bara den ena delen av lokalen som han kan erbjuda Ali Borhan att hyra. I den andra delen ska han istället bygga bostäder.

– Kontraktet för den del av butiken som är inomhus går ut vid nästa årsskifte. I delen utomhus får han vara kvar till september.

Anders Bedroth ?väntar in att detaljplanen för Vegagatan/Strandvägen ska vinna laga kraft, vilket han menar att den kan göra om ett år.

Men hur kommer det sig att du ändrade dina planer trots att ni hade så pass framskridna planer på att bygga om till en större butikslokal för Alis frukt och grönt?

– Det är olika faktorer som spelar roll.

Som vadå till exempel? Är det av ekonomiska skäl som du bygger bostäder istället?

– Ja, jag måste se till realiteterna och den ekonomiska delen.

Men hur ska han kunna få plats att driva butiken på en så liten yta?

– Det är upp till honom om han vill hyra den mindre delen av lokalen av mig, eller om han väljer att se sig om efter en annan större lokal.

Vad har du att säga om att det är så många som sluter upp bakom Ali och vill ha honom kvar i Lomma centrum?

– Jag hoppas verkligen att han vill vara kvar. Men detta är vad jag kan erbjuda, säger Anders Bedroth på Bedroth fastigheter AB.

Publicerad 23 October 2017 06:00