Hundraltals Lommabor har skrivit på protestlistorna mot att Ali som driver Alis frukt och grönt i centrala Lomma antingen tvingas skära ner på sin verksamhet eller se sig om efter nya lokaler.??Foto: Lena Karlsson

Hundraltals Lommabor har skrivit på protestlistorna mot att Ali som driver Alis frukt och grönt i centrala Lomma antingen tvingas skära ner på sin verksamhet eller se sig om efter nya lokaler.??Foto: Lena Karlsson

Ali riskerar bli utan lokal i centrum:

"Mår så dåligt"

Av
Lena Karlsson

LOMMA. Alis frukt och grönt är en välkänd butik i centrala Lomma. Men nu tvingas han att se sig om efter större lokaler, eller krympa sin verksamhet.

– Jag mår så dåligt av detta, säger Ali Borhan.

Det var den 20 september som han fick besked av fastighetsägaren Anders Bedroth att byggplanerna på att permanenta den del av butiken som idag sker under tält inte blir av.

– Vi var överens och jag anlitade en arkitekt som gjorde en ritning och allt. De var här och tittade och pratade. Nu har jag fått en räkning från kommunen på kostnaden för ritningen, förklarar Ali Borhan.

Alis frukt och grönt har funnits i Lomma sedan år 2000. Då stod han på torget. Sedan 2008 har han hyrt de nuvarande lokalerna.

Då delar av dem är utomhus under tält har han fått söka tillfälligt bygglov för sin verksamhet där. Därför såg han fram emot att det skulle bli en permanent lösning.

– Men så fick jag reda på att han bestämt sig för att istället bygga bostäder på tomten.

På disken i butiken finns i skrivandets stund över 600 namnunderskrifter som ska lämnas över till kommunen och fastighetsägaren.

– Och fler lär det bli, säger Birgitta Strand som engagerat sig i saken. Hennes upprördhet är inte att ta miste på.

– Man gör inte på det här viset. Det är så oerhört kallhjärtat gjort, säger hon.Ali Bohran är uppenbart förtvivlad.

– Jag tänker hela tiden på detta och vet inte vad jag ska göra.

Förutom att han själv har huslån att betala har han släktingar som har arbetstillstånd och är beroende av honom.

– De har familjer som de måste försörja. Om de inte kan jobba hos mig kan de inte stanna kvar. Själv kan jag inte göra någonting annat än detta. Jag har arbetat i branschen i 18 år.

Kan du inte hitta en annan lokal?

– Jag hoppas på att jag hittar en annan lokal i området, säger Ali Borhan.

LÄS MER: Fastighetsägaren: "Det är upp till honom"

Publicerad 23 October 2017 06:00