Bild på en så kallad banger som polisen beslagtagit i ett annat sammanhang. Foto: Polisen

Bild på en så kallad banger som polisen beslagtagit i ett annat sammanhang. Foto: Polisen

Beslut om kvalmatch har överklagats

Billeberga GIF fick besked att de tagit klivet till femman – nu har beslutet överklagats

Av
Andreas Holm

FOTBOLL. Med fjorton sekunder kvar i Billeberga GIFs avgörande kvalmöte mot Yngsjö IF kastade en supporter in en banger på planen och matchen avbröts vid ställningen 3–2. Skånes fotbollförbund tog beslutet att tilldöma GIF segern, totalt 8–5 över två matcher, men bötfälla klubben med 10 000 kronor. Nu har beslutet överklagats.

– Nu måste vi få tid att analysera och inte ta några förhastade beslut. Frågan ligger hos förbundsstyrelsen som nu ska få hantera utan stress för att ta ett rättvist beslut, säger Peter Ekvall, sekreterare i Skånes fotbollförbunds styrelse.

Knappt ett dygn efter att förbundet meddelat sin dom överklagades beslutet. Nu ligger ärendet om "Knallskottsmatchen" på Skånes fotbollförbunds bord åter igen.

När ett beslut kan fattas i frågan kan inte Peter Ekvall svara på, men tror det avgörs på styrelsens möte den 30 oktober.

– Det finns ingen anledning att hasta fram ett beslut, det finns inga andra kval som väntar eller serier som måste sättas samman just nu. Men det är möjligt att vi kallar till extra sammanträde för att fatta beslut om detta tidigare, säger Peter Ekvall.

Kan beslutet komma förändras i och med överklagan?

– Vi följer det regelverk som finns i tävlingsutskottet och där har ju redan ett beslut fattats. Samtidigt är det ett speciellt ärende och svårt att säga hur styrelsen kommer att agera.

 

LÄS MER: Billeberga riskera fråntas sitt avancemang

Publicerad 23 October 2017 10:00