Konstgräset förstördes, nät till målen skars bort och en straffpunkt stals. MFF-supportrarnas guldfirande kostar. Nu faktureras klubben av IFK Norrköping som inte vill stå för räkningen. Foto: Bildbyrån

Konstgräset förstördes, nät till målen skars bort och en straffpunkt stals. MFF-supportrarnas guldfirande kostar. Nu faktureras klubben av IFK Norrköping som inte vill stå för räkningen. Foto: Bildbyrån

Vilda guldfirandet – nu faktureras mästarlaget

Av
Andreas Holm

FOTBOLL. Glädjescener bland bortasupportrarna, men desto bittrare miner hos hemmaklubben. Malmö FF:s firande av sitt tjugonde guld resulterade i förstörda målställningar, bortklippta nät och brinnande plastgräs. Nu faktureras MFF av IFK Norrköping som nu vill att mästarlaget står får kostnaderna.

– Det ju lite lustigt att det är den där plastmattan som brinner. De får väl skaffa riktigt gräs i stället, då tror jag inte att det skulle brinna, säger mästaren Anton Tinnerholm till Kvällsposten.

Det var FotbollDirekt som först rapporterade att planstormningen och firandet på Östgötaporten orsakade en hel del skador. Något som IFK Norrköping nu vill att bortalaget ska betala för.

– Det är brännmärken på konstgräsmattan, ena målet är förstört och de skar bort halva straffpunkten. Vi kommer fakturera dem för det här, säger Östgötaportens driftansvarige Niklas Wennermark till FotbollDirekt.

Minst sju-åtta bengaler sattes i brand och slängdes på gräset enligt Niklas Wennermark som berättar att konstgräset började att smälta. Samtidigt firade supportrar sitt lags seger med att hänga i ena målet vilket gjorde att målburen böjdes.

– De skar också sönder ena straffpunkten, de tog med sig halva straffpunkten, säger Niklas Wennermark till FotbollDirekt.

Nu måste konstgräsmattan repareras och nytt mål beställas inför "Pekings" nästa match den 30 oktober. För bland annat detta och en rad andra skador fakturerar nu IFK Norrköping Malmö FF. 

Än så länge är det oklart hur mycket pengar det handlar om. Att betala en sådan typ av faktura är praxis i fotbollen menar Malmö FF:s vd Niclas Carlnén.

– Så är det i alla matcher, det är inget unikt för den matchen. Händer det något på den sektion ett lag har supportrar på så betalar man, säger han till Kvällsposten.

– Om vi har råd? Jag har inte sett fakturan. Men det har vi... 

Publicerad 19 October 2017 09:00