VM-kvalet mellan Sverige och Danmark riskerar att ställas in. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

VM-kvalet mellan Sverige och Danmark riskerar att ställas in. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

VM-kvalmatch i fara för Sverige

Danska fotbollförbundet: "En historiskt dålig dag för dansk fotboll"

Av
Andreas Holm

FOTBOLL. Fredagens VM-kval mellan Sverige och Danmark ser ut att inte spelas.  Det danska fotbollsförbundet DBU meddelade tidigare idag att det danska landslaget inte kommer spela matchen på fredag. Förbundet har ännu inte lyckats komma överens med spelarförbundet om ett nytt spelaravtal. Nu strejkar spelarna.

– En historiskt dålig dag för all dansk fotboll, säger DBU:s elitchef Kim Hallberg på det danska förbundets hemsida.

– Det är ju en väldigt speciell situation som vi aldrig tidigare befunnit oss i. Vi söker nu UEFA för att framförallt söka vägledning för hur vi ska agera", säger Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand, till Svenska fotbollförbundets hemsida.

Danmark har fram till klockan 12.00 på torsdag på sig att utse en trupp till matchen och när 24 timmar återstår till avspark måste ett definitivt beslut fattas.

– Det är beklagligt men också helt groteskt att vi går in i ett läge där spelarna inte vill samlas till viktiga landskamper, även om vi har erbjudit bättre villkor och uppmanat till nya förhandlingar efter matcherna. Vi upplever att spelarföreningen och spelarna tar internationella matcher och fans som gisslan i fackliga förhandlingar, säger Kim Hallberg.

 

 

 

 

Publicerad 18 October 2017 12:40