Lisa Kaptein Kvist heter jag och driver sedan 15 år tillbaka ett företag som heter På Rätt Väg. År 2010 blev jag utsedd till årets Personliga Tränare i Sverige. Jag jobbar som personlig tränare, kostrådgivare, mental tränare och föreläsare för skolor, företag, privatpersoner och idrottsföreningar. Min styrka är att få folk att göra det de tror att de inte klarar av. Foto: Privat

Lisa Kaptein Kvist heter jag och driver sedan 15 år tillbaka ett företag som heter På Rätt Väg. År 2010 blev jag utsedd till årets Personliga Tränare i Sverige. Jag jobbar som personlig tränare, kostrådgivare, mental tränare och föreläsare för skolor, företag, privatpersoner och idrottsföreningar. Min styrka är att få folk att göra det de tror att de inte klarar av. Foto: Privat

Gästkrönikör Lisa Kaptein Kvist:

Så här enkelt får du en skitdag!

SKITDAG. Det enda som behövs är att du går och lägger dig väldigt sent, bokar in för mycket i din kalender och äter skitmat! Hur enkelt som helst!
Men det är också väldigt enkelt att göra tvärtom...
Att få det som man vill ha det är enkelt. Ge kroppen vad den vill ha så ökar förutsättningarna till en perfekt dag!
Det händer ju att det skiter sig ibland. En man om snarkar och en dotter som har lite svårt att sova och ett gäng katter som inte förstår att man vilar på nätterna.
Sömn är viktigt, mycket viktigare än man kan ana. (Skriver mer om detta en annan gång)
En sån skitnatt gjorde då att jag inte kunde gå upp lika tidigt som jag brukar, dvs vid ca 04.30. Då hör det till saken att jag normal sover som en stock 1 minut över 21:00 och är utvilad 04.30.
Jag försökte sova de få timmar jag hade till förfogande, gick upp något senare och fick hoppa över min morgonmeditation.
Hade inte riktigt koll på hur trött jag skulle vara så min kalender såg ut som vanligt. Vilket betyder FÖR fullbokad för en trött dag.
Med för lite sömn så stämde det inte alls... Det blev en skitdag!
Jag var trött, irriterad, svullen om magen vilket jag blir när jag inte trivs och dessutom vansinnig irriterad på mig själv att jag inte förutspått detta. Har man för lite sömn i kroppen har man ingen balans i sina mättnads och hunger hormoner så jag var hungrig precis hela tiden, åt allt som kom i min väg, grrr irriterande! 
Men nu är det så att varje motgång föder en styrka!
Jag kommer inte göra om samma misstag en gång till. Det är nämligen så viktigt att sova tillräckligt och få sina rutiner att stämma. I mitt fall, upp tidigt, meditation på morgonen och att äta rätt. För att inte tala om att bara boka in lagom i min kalender!
Men hur ser det ut där ute på fältet? Eftersom jag dagligen, som Pt, sitter med människor som vill må bättre och som inte har någon aning om vad de gör för fel så är det ofta just detta ni gör fel!! Ni bäddar för skitdagar!
Ni sover för lite eller för dåligt. Ni är troligtvis mer irriterade på era barn och er omgivning för att ni är trötta. Ni bokar in mer än vad ni hinner med i er kalender så att ni ständigt och jämt känner er misslyckade och frustrerade.
Ovanpå detta lägger ni säkert inte alls något krut på mental träning. Det hade räckt med 5 minuter per dag. Och till sist, den värsta, ni äter skitmat och skyller detta på andra eller att det var det enda som fanns tillgängligt - skitsnack! Det handlar om val. Allt handlar om val vi gör!
Det är till och med så enkelt att du bara behöver göra/välja tvärtom!
Dagen efter "katastrofnatten" gick jag och la mig kl 20:00 för att komma ifatt. Åt bättre än vad jag brukar - måste komma ifatt. Nästföljande morgon, kl 04.45 satt den där, min härliga stund i mitt mentala rum! Så enkelt var det! Val, val och ett ännu bättre val.
Jag var på den "andra sidan" en dag. Jag vet hur det ser ut där nu och tänker aldrig mer återvända.
Mitt liv är mer värt än att tillbringa tid där i den skiten.
Hur tänker du? Tänker du stanna i skithålan?
Tror inte det va? Följ oss, Carolin och mig på Pt på riktigt eller här på lokaltidningen så visar vi dig rätt. Vi har fått höra att vi inte är normala och det är bra! För normalt i vårt samhälle idag betyder en skitdag! Det är inte vad vi står för. Och inte du heller om jag får gissa.
Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, som tänker hålla sig på rätt sida i fortsättningen
 
ptpariktigt.se
 
lisakapteinkvist.se
 

Publicerad 03 March 2017 15:44