Föräldrar vittnar om stora killgäng som drar runt på byn. (killarna på bilden har inget med saken att göra. Foto. Mostphotos.com

Föräldrar vittnar om stora killgäng som drar runt på byn. (killarna på bilden har inget med saken att göra. Foto. Mostphotos.com

Förälder:

”Våra barn ska inte behöva vara rädda”

Kräver att kommunen agerar

SVEDALA. Allmänt stök med gäng som drar runt på byn och hindrar unga tjejer från att komma fram. Så beskriver en tonårsmamma i Svedala den rådande situationen.
– Min dotter har inte varit på fritidsgården på ett tag, vilket delvis beror på att hon känner sig orolig över det som händer, säger mamman, som vill vara anonym till Lokaltidningen.
Hon berättar om en händelse som satt avtryck hos dottern.
– Två av hennes kompisar blev attackerade utanför fritidsgården av en kille. Han drog fram en nyckel och markerade vid deras halsar samtidigt som de sa nått i stil med ”I Will Kill You”. Det har även hänt att tjejer fått be personal om skjuts hem för att undvika trakasserier, berättar mamman, som menar att det nu är dags för kommunen att ta sitt ansvar.
Om inget görs är hon orolig över att hennes barn snart inte ska våga gå ut alls, i alla fall inte efter mörkrets inbrott.
– Självklart ska vi hjälpa flyktingar och alla ungdomar är välkomna till fritidsgården så länge de sköter sig. Men när de inte kan uppföra sig som folk krävs det att kommunen tar sitt ansvar och sätter in andra resurser. Våra barn ska inte behöva vara rädda för att gå ut och vi ska inte behöva ändra våra vanor.
LÄS MER: Fritidschef kommenterar uppgifter om oro på mötesplats

Publicerad 11 March 2016 10:56