Detta är en skärmdump på den falska Facebooksida som nu är polisanmäld av Räddningstjänsten Syd. Lokaltidningen har pixlat personerna på bilden.

Detta är en skärmdump på den falska Facebooksida som nu är polisanmäld av Räddningstjänsten Syd. Lokaltidningen har pixlat personerna på bilden.

Fejkad Facebooksida polisanmäld efter artikel om dömd brandman

Räddningstjäntsen Syd: Det är stöld, rasistiskt förtal och falska uppgifter

Av
Lotta Wahlqvist

Lotta Wahlqvist

MALMÖ. I fredags publicerade en radikal högerpopulistisk nättidning en artikel med rubriken ”Dömd för rån och deltog vid brutal våldtäkt – nu belönas han med jobb som brandman”.
Några timmar senare tvingades Räddningstjänsten Syd stänga sin Facebooksida efter att ha belamrats med kommentarer innehållande hot och hets.
- De var inte rumsrena, vi kunde inte låta sidan vara öppen mer, säger en brandman med Malmö som arbetsplats till Lokaltidningen.
På grund av omständigheterna vill han inte framträda med sitt namn. Utöver hotfulla kommentarer har han och andra brandmän, liksom chefen för Räddningstjänsten Syd, Per Widlundh, utsatts för angrepp i form av en fejkad Facebooksida i Räddningstjänsten Syds namn.
Sidan innehåller bland annat ett förvrängt emblem i regnbågens färger och korrekta bilder på anställda brandmän men påhittade inlägg. Händelsen är polisanmäld.
Räddningstjänsten Syd hävdar att det handlar om stöld, rasistiskt förtal och falska uppgifter.
Trots polisanmälan och rapportering om trakasserier, väljer Facebook att inte agera i frågan. ”Vi har granskat sidan och har bedömt att den inte bryter mot våra gemenskapsregler”, meddelar man. Sidan förblir orörd.
 
 

Publicerad 17 December 2014 10:00