Christoffer Geissler axlade rollen som assisterande tränare i årets H43-lag. Nu hoppas han hitta en ny klubb under säsongen. Foto: Andreas Holm/Arkiv

Christoffer Geissler axlade rollen som assisterande tränare i årets H43-lag. Nu hoppas han hitta en ny klubb under säsongen. Foto: Andreas Holm/Arkiv

H43:

s konkurs: Spelarna är besvikna

Av
Andreas Holm

LUND/HANDBOLL. Samtidigt som H43 via sin hemsida meddelade att klubben begärts i konkurs och elitserielaget drogs ur serien fick herrlagets spelare och tränarstab e-post med samma information.
- Det var inte mycket mer än alla andra kunde ta del av. Senare på torsdagen hade vi ett möte där vi fick reda på varför styrelsen tvingats göra detta, förklarar Christoffer Geissler, assisterande tränare i H43, som i våras lade handbollsskorna på hyllan efter 18 år som elitspelare i H43 och HK Malmö.

Geissler berättar att besvikelsen bland a-lagets spelare var stor, både under och efter mötet.
- Det var en tråkig nyhet för alla. Många blev givetvis jättebesvikna, ledsna, över detta. Vi är mitt i en säsong där det blir svårt för många att hitta nya klubbar. Samtidigt är förhandlingsläget för spelarna inte det bästa.
H43-tränaren frågar sig också varför inte styrelsen räckt ut en hand och bett om hjälp tidigare.
- Vi kanske kunde involverats, försökt lösa saken tillsammans, antingen med sänkta löner eller annat, menar Christoffer Geissler, som ändå kan förstå styrelsens beslut.
- Det har varit problem under en längre period. Under mötet förklarade Caj-Åke (Andersson, ordförande i H43, reds. anm) att publiken svikit och sponsorer gett upp hoppet. Jag tror inte att årets resultat, med sex poäng på 16 matcher, är direkta orsaken, men överlag är det nog många andra faktorer som spelat in.
Vad betyder konkursen för handbollsstaden Lund?
- Mycket, innan fanns konkurrensen mellan H43 och Lugi, nu är det väl bara att gratulera Lugi som kan få nya medlemmar, talanger, från våra ungdomslag och få ännu bättre årskullar.
Du tror inte på en nystartad förening för H43:s ungdomar?
- Det är lätt att snacka om att starta en förening, men det är inte det enklaste. När man själv var ung ville man utvecklas, när Lundagårds lag försvann gick jag vidare, vilket jag tror många ungdomar gör nu. Främst för säkerheten att gå till en förening som garanterar en framtid.
Hur påverkas du av det som skett?
- Mitt mål var ju att skaffa mig kunskaper som tränare, lära mig av "Knirr" och samtidigt gå de olika tränarstegen. Planerna sköts lite i sank nu, man vet aldrig om en klubb hör av sig. Tränarkarriären står lite stilla nu. 

null

Publicerad 05 December 2014 14:00