Heidi, 30, och Micke, 31, har varit ett par i totalt tolv år. Under flera år har Heidi väntat på ett frieri. Sambon Micke överraskade stort med en inbyggd bröllopsförfrågan i ett specialdesignat tv-spel på scen vid en retrospelmässa i Malmö. Foto: Privata

Heidi, 30, och Micke, 31, har varit ett par i totalt tolv år. Under flera år har Heidi väntat på ett frieri. Sambon Micke överraskade stort med en inbyggd bröllopsförfrågan i ett specialdesignat tv-spel på scen vid en retrospelmässa i Malmö. Foto: Privata

Micke friade till Heidi genom ett tv-spel

Av
Helene Nordgren

NORRA SKÅNE. Heidi, 30, trodde att hon var bjuden till retrospelsfestivalen i Malmö för att dela ut pris. På scenen upptäcker hon plötsligt att sambon Micke, 31, friar till henne genom det tv-spel som hon skulle bedöma.
– Jag trodde att det var någon nörd i publiken som friade och tyckte först det var pinsamt. När jag förstod att det var Micke blev jag jätteglad, säger Heidi som har varit ihop med sin Micke totalt i tolv år.

I flera år har hon väntat på ett frieri.
– Jag visste att Heidi inte ville ha något konventionellt frieri så det krävdes lite tankeverksamhet, säger Micke.

Såg sin chans

När Heidi åkte till USA såg han sin chans. Han anlitade en spelutvecklare som gjorde ett tv-spel med ett inbyggt frieri på slutet.
– Heidis stora intresse är tv-spel. Hemma har hon ett helt rum med spel och konsoler. Hon är även aktiv spelare, twittrare och bloggare.

Micke fixade en inbjudan från retrospelsfestivalen till Heidi att vara prisutdelare.
– Jag tyckte det skulle bli kul men var irriterad över att Micke inte kunde följa med. Han sa att han skulle hjälpa sin mamma. Men jag trodde att han skulle smita iväg och fiska som vanligt.

När Heidi stod på scenen i Malmö tyckte hon först att tv-spelet hon skulle testa var lite klyschigt och mjäkigt.
– Men när mitt namn plötsligt dök upp i spelet blev jag lite konfunderad. Sedan kom det upp en fråga ”Do you want to marry me?” samt valet att välja singleplayer eller cooperative. I sammas stund dök Micke upp på scen med rosor. Då fattade jag vad det handlade om och valde såklart cooperative. Hade jag valt singleplayer hade spelet kraschat. Men istället kom en screenshot ifrån Super Mario Bros 1 slottet med Heidi och Micke som brudpar på toppen och texten ”And they lived happily ever after”.
– Det var helt fantastiskt. Jag trodde aldrig att Micke skulle kunna komma på något så unikt.

Paret har börjat smida bröllopsplaner.
– Det blir helt klart tv-spelstema, säger Heidi som började spela tidigt i sitt liv.

Köpte massor av spel

Hennes föräldrar tyckte att hon skulle vara ute och leka i det fria. De ville inte att hon skulle köpa några spel.
– Jag spelade hos kompisar istället. När jag började tjäna pengar så köpte jag massor av spel. Nu är det en stor del av mitt liv.

Foto: Helene Nordgren

Foto: Helene Nordgren

Publicerad 01 December 2014 08:06