Halmstadbon Mattias Dahl deltog i sin första wrestlingmatch för två år sedan. På lördag är han en av brottarna som uppträder på Kåren i Halmstad. Foto: Trygve Finkelsen

Halmstadbon Mattias Dahl deltog i sin första wrestlingmatch för två år sedan. På lördag är han en av brottarna som uppträder på Kåren i Halmstad. Foto: Trygve Finkelsen

Halmstadbrottare ger sin in i wrestlingringen

Mattias Dahl och Leeloo Demorhne deltar i show på Kåren

Av
Nicole Blomstrand

HALMSTAD. Bord, stolar och människor kommer flyga genom luften på Kåren på lördag när Sveriges wrestlingelit kommer på besök. För två av brottarna blir det dessutom första framträdandet på hemmaplan. Halmstadbon Mattias Dahl och Åledsbon Leeloo Demorhne utlovar en bra show.
 
– Wrestling är underhållning och show med idrottselement, säger Mattias Dahl.
Wrestling har sina rötter i brottning som underhållning i cirkus och karnevaler från slutet på 1800-talet. Men det var på 80- och 90-talet som underhållningen fick sitt stora genombrott. Brottare som Hulk Hogan, Ric Flair och Sveriges egen Frank Andersson hade sin storhetstid under denna tidsperiod. Nu är scenkonsten återigen på stark frammarsch i Sverige och i Malmö, Göteborg och Stockholm anordnas det matcher kontinuerligt. Nu är det Halmstads tur.
– Frank Andersson gjorde en match i Halmstad 1993 när han bodde här i stan men sedan dess har det inte anordnats någon wrestlingmatch, säger Mattias.
Mattias bor i Halmstad och Leeloo Demorhne har sitt hem i Åled.
– Därför kände vi att det vore kul att ta wrestlingen till Halmstad, vår publik i Göteborg och Malmö består främst av unga vuxna och studenter och det finns det ju gott om även här i Halmstad.
Varje brottare är en karaktär. Wrestling bygger på mycket skådespel, syftet är att skapa spänning och dramatik och involvera publiken. Brottarna framställs som onda (heels) eller goda (faces) och majoriteten av alla matcher sker mellan en god och en ond.
Hur skulle du beskriva din karaktär Harley Rage?
– Jag jobbar som officer så jag använder mycket av det tuffa militära uttrycket i min karaktär. Jag har kort stubin och är aggressiv. I Malmö var jag god och i Göteborg var jag först god och sedan blev jag ond, karaktären utvecklas hela tiden. I Halmstad kommer jag vara face, lite av en hometown hero är tanken, säger Mattias Dahl.
 
MISSA INTE!
Wrestlingshowen Halmstad Havoc på Kåren den 15 november.
 

Mattias Dahl. Foto: Michael Ruebsamen

Mattias Dahl. Foto: Michael Ruebsamen

Leeloo Demorhne. Foto: Anders Andersson

Leeloo Demorhne. Foto: Anders Andersson

Publicerad 11 November 2014 18:00