På lördag är det dags för Kulturnatten. Projektledare Rickard Bengtsson berättar att över tusen personer medverkar i evenemanget. Foto: Nicole Blomstrand

På lördag är det dags för Kulturnatten. Projektledare Rickard Bengtsson berättar att över tusen personer medverkar i evenemanget. Foto: Nicole Blomstrand

Tusen deltagare i årets Kulturnatt

Av
Nicole Blomstrand

KULTUR.  Drygt 200 programpunkter på 9 timmar och 1 000 personer som medverkar – årets Kulturnatt är minst sagt fullspäckad. På lördag tar kulturfestivalen plats i centrala Halmstad.
 
– Vi har jobbat mycket med delaktighet och närproducerat inför årets Kulturnatt, det har varit temat, berättar Rickard Bengtsson, projektledare på kulturförvaltningen.
Samtliga programpunkter under Kulturnatten är närproducerade, de har en anknytning till Halmstad. Totalt är det över tusen personer som medverkar i kulturfestivalen.
– I år är Kulturnatten riktigt maxad. Under våren har de som vill fått möjlighet att anmäla sitt intresse för att vara med, kravet har varit att de ska ha en tydlig förankring till Halmstad.
Årets Kulturnatt är den tolfte i ordningen och arrangeras av kulturförvaltningen i samarbete med kommunägda Halmstads Energi och Miljö.
– Kulturnatten är Halmstads största återkommande evenemang. Det märks att det är ett uppskattat evenemang som är väl förankrat i Halmstad, säger Rickard Bengtsson.
Precis som tidigare år innehåller programmet kultur i alla former. Från konst, musik, dans och teater till film och poesi.
– Jag hoppas besökarna vågar utmana sig själva och gå och kolla på något som man inte har upplevt innan. Kulturnatten är ett ypperligt tillfälle att få insyn i hur mycket olika sorters kultur det finns i Halmstad.
Norre katts park är festivalens centrum med flera scener och utställningar, hit går också invigningsparaden från Stora torg.
Området sträcker sig sedan vidare mot Storgatan, Hallands konstmuseum, Kulturskolan, Stadsbiblioteket, Nolltrefem, Halmstads teater, Café Strandgatan och Alla hjärtans hus
– Det blir en stor cirkel runt city fullspäckad med kultur, säger Rickard Bengtsson.

Publicerad 01 September 2014 13:00