Se till att få bort smådjur från bilen så att de inte brinner fast i lacken.

Se till att få bort smådjur från bilen så att de inte brinner fast i lacken.

Ta bort insekterna efter sommaren

Motornyheter i korthet

Föraren ska köra

INFOTAINMENT. Datornördar har tagit över utvecklingsavdelningen på många bilfabriker och fyller bilarna med informations- och underhållningssystem, alltså infotainment. Amerikanska trafiksäkerhetsverket tycker att föraren blir alldeles för uppkopplad och planerar därför att begränsa användningen av infotainment.

Bort med insekter

RENT. Hur ser din bil ut efter semesterns alla bilfärder? Är det en massa insektslik på fronten och yttre backspeglarna? Tvätta snarast bort insektsresterna så att de inte torkar fast i lacken. För att få bort riktigt hårt sittande smuts får du stryka försiktigt med en vattenindränkt insektssvamp och kanske även ta en insektsborttagande vätska till hjälp.

Europatoppen

BILAR. Vilka bilkoncerner säljer bäst i Europa? Efter det första halvåret 2014 ligger Volkswagen gruppen(VW, Audi, Seat, Skoda, övriga märken) som etta med 1 717 087 bilar, följd av PSA gruppen(Peugeot och Citroën) med 753 617 bilar och Renault gruppen(Renault och Dacia) med 663 063 bilar. På fjärde plats hamnar Ford med 508 327 bilar och på femte GM med 508 075 bilar.

Publicerad 27 July 2014 12:00