Jennie Strand har länge velat anordna något i Halmstad till förmån för välgörenhet. I augusti blir drömmen verklighet när hennes evenemang ”För barn mot cancer” går av stapeln i Halmstad arena. Foto: Nicole Blomstrand

Jennie Strand har länge velat anordna något i Halmstad till förmån för välgörenhet. I augusti blir drömmen verklighet när hennes evenemang ”För barn mot cancer” går av stapeln i Halmstad arena. Foto: Nicole Blomstrand

"Jag brinner för det här"

Jennie Strand anordnar välgörenhetsevenemang på Halmstad arena

Av
Nicole Blomstrand

ENGAGEMANG. I slutet på augusti intar evenemanget ”För barn mot cancer” Halmstad arena. Bakom projektet står Jennie Strand som i flera år har velat anordna ett arrangemang till förmån för välgörenhet.
 
– Jag har funderat på det här länge men det var först nu under mammaledigheten som jag bestämde mig för att ta tag i det på riktigt. Jag brinner för det här oerhört mycket, berättar Jennie Strand.
Beslutet är inte mer än ett par veckor gammalt men trots detta är planeringen i full gång. Datumet är spikat till söndagen den 31 augusti.
– Jag har tagit hjälp av anställda, vänner och familj. Totalt är vi runt 30 personer som jobbar med eventet.
Redan från start har Jennie Strand haft en tydlig vision - alla pengar som dagen inbringar ska gå till Barncancerfonden och det ska vara ett evenemang för hela familjen.
Den kanske största punkten på programmet är barnloppisen, som kommer att fylla en av hallarna i arenan. Insamlingen av kläder och leksaker och andra barnprylar är i full gång.
– På detta sätt kan alla som vill bidra på ett enkelt sätt. Personer som har saker hemma som de inte använder kan skänka detta till loppisen och de som behöver köpa saker till sina barn kan göra det på loppisen och på detta sätt bidra med pengar till välgörenhet.
Många Halmstadföretag är med och sponsrar evenemanget med vinster till två stora lotterier.
– Jag har många kvar att kontakta men redan nu har jag en hel lista med företag som sagt ja. Gensvaret har varit väldigt stort och alla är väldigt positiva, säger Jennie med ett leende.
Men det är inte bara loppis och lotterier som står på agendan för dagen. 
– Det blir fiskedamm, skejtuppvisning, ansiktsmålning, clowner och en hel del annat. Det ska finnas massor av roliga saker för hela familjen.
Evenemanget är förlagt till Halmstad arena, men en programpunkt har sin utgångspunkt i centrum. Promenadloppet Walk of Hope arrangeras på flera orter runt om i Sverige och tack vare Jennies engagemang blir det nu verklighet även i Halmstad.
– När jag fick höra att Walk of Hope var förlagt till samma dag som eventet så kändes det självklart att anordna promenaden även här i Halmstad. Promenaden kommer att gå från Stora torg upp till Halmstad arena.
 
Fotnot: Läs mer om evenemanget och hur du kan bidra på www.forbarnmotcancer.se

Publicerad 25 June 2014 11:00