Perstorpstjejen Jenny Wegner i Spader Dam kan numera även titulera sig EM-medaljör. Foto: Mikael Öhrn

Perstorpstjejen Jenny Wegner i Spader Dam kan numera även titulera sig EM-medaljör. Foto: Mikael Öhrn

En trippel medaljer i debuten

Av
Mikael Öhrn

Mikael Öhrn

BOWLING. EM-guld i tremanna, EM-silver i femmanna och brons i all event – Perstorpstjejen Jenny Wegners landslagsdebut blev inget mindre än en succé. Och än är inte årets medaljjakt över.

Det har hängt några medaljer runt halsen redan, men debuten i seniorlandslaget och de tre EM-medaljerna väger förstås tyngst än så länge. Om man dessutom lägger till det individuella SM-guldet från i våras, så förstår man att det har varit en minst sagt händelserik säsong för den 20-årige bowlingtalangen.
– Det har varit både upp och ner, men nu den sista tiden har det verkligen gått bra. Jag känner mig säkrare på min bowling, säger den nyblivna EM-medaljören och fortsätter:
– Det gör så klart att jag blir mer motiverad. Det är tufft att nöta på och träna, utan att få något för det.

I två lag

Till vardags spelar hon både med Spader Dam från Helsingborg i damernas elitserie och med BK 59an från Hässleholm i herrarnas allsvenska.
– Det är lite så mitt liv ser ut. Jag är iväg hela tiden, säger hon.
Damspelare får lov att delta i herrarnas seriespel och det börjar bli allt vanligare att man spelar i båda seriesystemen, berättar hon.
– Jag tycker att det är roligt att spela med damerna i Elitserien, sen med herrarna blir det en helt annan stämning. Jag får spela mer och på olika profiler., och jag vill spela så mycket jag kan., säger Jenny Wegner som är fostrad i Perstorpsklubben Friska Viljor.
Och det blev en kvalfylld säsong i dubbel bemärkelse när det kom till seriespelet. Mesta mästarna Spader Dam lyckades inte försvara sitt SM-guld från ifjol och BK 59an fick kvala sig kvar i Allsvenskan. – Ja... Spader tog ju aldrig något guld så där var vi arga och ledsna allihop. Vi kom ju till slutspelet, men vi har väldigt höga förväntningar.
– Med 59an kvalade vi för att stanna kvar och lyckades med det, så vi är nöjda.

JVM med syrran

Nästa landslagsuppdrag är junior-VM i Hong Kong i början av augusti.
– Det är alltid sikte på guldet, men sen är det koreanerna. Vi vet om att de är tuffa. Och amerikanerna. Men tränar vi alla hårt, ska det gå, säger hon.
På junior-VM spelar hon dessutom tillsammans med lillasystern Cajsa Wegner.
– Vi har spelat NM tillsammans tidigare, så det kommer väl att bli som att spela med vem som helst annars. Vi är vana vid att spela med varandra i Spader och 59an, så det kommer att bli roligt.
Även Ängelholmstjejen Sandra Andersson, också hon i Spader Dam, samt Full House Ängelholms herrlag, plockade hem medaljer på EM. Dels ingick hon i det tremannalag som plockade hem EM-guldet, dels ingick hon i det femmannalag som tog EM-silver.

Jenny Wegner. Foto: Mikael Öhrn

Jenny Wegner. Foto: Mikael Öhrn

Publicerad 19 June 2014 09:43