Glöm inte att rengöra bilen i sommar. Det skyddar lacken.

Glöm inte att rengöra bilen i sommar. Det skyddar lacken.

Flugor förstör för föraren

Motor-nyheter i korthet

Ta bort insekter

RENT. Flugor och myggor fastnar i allt större antal på bilens nos och vindruta. Och fåglarna lämnar sina visitkort på bilen. Det hör sommaren till. Men låt nu inte insektsrester och fågelspillning sitta kvar och ”bränna sig fast” på lacken. Utan tvätta bilen då och då och ta bort de fastsittande resterna med en insektsvamp.

Dieseln är vår miljöbil!

NYREGISTRERING. Nybilsregistreringen talar sitt klara språk! Under årets första fem månader registrerades 12 812 dieselbilar eller 65,6 procent som miljöbilar. Tvåa med
2 408 registreringar kom elhybridbilar, trea med 1 652 registreringar gasbilar, fyra med 1 193 registreringar laddhybridbilar och femma med 1 108 registreringar etanolbilar.

Bort med imman

SIKT. Ser du allt i ett dis när du sätter dig bakom ratten? Det kan bero på att mjukgörare och andra kemikalier avdunstat från bilens inredning i sommarvärmen och fällts ut på rutornas insida. Stryk bort den siktstörande hinnan med hushållspapper eller tygtrasa, om så behövs med hjälp av fönsterputsmedel eller vattenblandat diskmedel.

Publicerad 17 June 2014 12:00