Glöm inte spolarvätskan, bra att ha även på sommaren.

Glöm inte spolarvätskan, bra att ha även på sommaren.

Missa inte spolarvätskan på sommaren

Motornyheter i korthet

Spolarvätska även på sommaren

RUTAN. Nu när det är plusgrader behöver man väl inte ha fryspunktsnedsättande spolarvätska? Jodå, litet spolarvätska i spolartanken gör nytta även på sommaren eftersom den har en viss tvättande verkan och får exempelvis bort stänk av olja och fett effektivare än rent vatten. Eller fyll på speciell sommarspolarvätska.

Kina skrotar sex miljoner bilar

LUFTFÖRORENINGAR. För att förbättra luftkvaliteten i de större städerna i Kina och förhindra smog har den kinesiska regeringen beslutat att ta bort de smutsigaste motorfordonen. Innan årsslutet ska sex miljoner skrotas. Och 2015 ska ytterligare fem miljoner tas ur drift. Enligt beräkningar fanns det cirka 137 miljoner motorfordon på de kinesiska vägarna 2013.

Vägtullar i Tyskland

BUDGET. Transportministeriet i Tyskland diskuterar införandet av vägtullar för alla personbilar och lätta lastbilar som framförs på det omfattande Autobahnvägnätet. Som förslag ska en årsavgift på 100 Euro erläggas. Men det ska också finnas 10-dagars Vignetter (etikett som fästes på vindrutan) för 10 Euro alternativt två månaders för 30 Euro. Om förslaget röstas fram kan det börja gälla fr o m 1 januari 2016.

Publicerad 09 June 2014 12:00