Robin Simovic är fri sina krånglande ljumskar lagom till dubbelderbyt mot MFF. Foto: Mikael Öhrn

Robin Simovic är fri sina krånglande ljumskar lagom till dubbelderbyt mot MFF. Foto: Mikael Öhrn

Lägligt tillbaka till dubbelderbyt

Robin Simovic kan köra för fullt igen efter ett halvårs skadefrånvaro

Av
Mikael Öhrn

Mikael Öhrn

FOTBOLL/HELSINGBORG. Redan i höstas började ljumskarna spöka för Robin Simovic. I februari opererades han och försäsong och säsongsinledning rök. Nu äntligen är han tillbaka. Lagom till dubbelderbyt mot Malmö FF.

Den poängfattiga hösten har följts av en knackig inledning på årets Allsvenskan. Robin Simovic gjorde precis som laget en dipp under hösten. Samtidigt besvärades han av ömmande ljumskar, som till slut också satte stopp för spel i vintras och tidigt i våras.
- Det är klart inte optimalt. Det är då man ska träna upp sig. Jag har varit borta ända sen sista matchen i oktober, då jag gick ut i halvtid, så det är nästan ett halvår.
Hur mycket påverkades du i höstas av ljumskarna?
- Det är svårt att sätta direkt på kartan hur mycket det påverkade, men det fanns där. Det är skönt att det är borta nu, säger den gänglige anfallaren som var tillbaka i spel igen i 0-1-förlusten borta mot Elfsborg.
Alltså ganska så lagom till dubbelderbyt mot MFF.
- Det är ganska lägligt. Och jävligt kul. Det är de här stora matcherna man vill spela, säger Robin Simovic, som tillbringade större delen av sin ungdomstid i MFF.

Dubbelderby och AIK borta

Närmast på det allsvenska schemat står AIK borta och MFF hemma, men dessförinnan ska HIF ner till Malmö och spela cupsemi. I Svenska cupen ligger Allsvenskans sista biljett ut i Europa och väntar.
- Man är inte längre ifrån nu än två matcher. Först Malmö och sen en match till. Sen är man i Europa. Det skulle betyda mycket för spelare och klubb.
Hur ser du annars på resten av säsongen?
- Det är många matcher kvar. Vi siktar ju på att komma på högre plats än vad vi ligger nu. Det är en sak som är säker. Vi får svetsa samman oss och kriga för det.

”Komma tillbaka”

Förra säsongen blev det åtta mål på 28 matcher för den Bunkeflofostrade 23-åringen. Men att specifikt snacka mål i år vill han inte göra.
- Jag vill bara komma tillbaka och prestera, säger han.
HIF spelar mot MFF i cupen på Swedbank Stadion i Malmö den 1 maj klockan 15. Den 8 maj är det derby i Allsvenskan hemma på Olympia och den 5 maj gästas AIK.

Publicerad 30 April 2014 06:00