Det var tre säsonger sen sist, men nu väntar slutspel för Full House igen. Sist blev det SM-guld. Bronset är redan säkrat för lagledaren Eva Anderssons och FH, men man hoppas kunna nå en ädlare valör även den här gången. Arkivfoto: Mikael Öhrn

Det var tre säsonger sen sist, men nu väntar slutspel för Full House igen. Sist blev det SM-guld. Bronset är redan säkrat för lagledaren Eva Anderssons och FH, men man hoppas kunna nå en ädlare valör även den här gången. Arkivfoto: Mikael Öhrn

Full House tar gärna obesegrade ettan först

Första slutspelet sedan SM-titeln för tre säsonger sedan

Av
Mikael Öhrn

Mikael Öhrn

BOWLING/ÄNGELHOLM. Efter två säsonger utanför pallplats är BK Full House i slutspel igen. Senast det begav sig - säsongen 10/11 - blev det SM-guld. Även den här gången har man final i sikte. Och man tar gärna vägen förbi obesegrade Team Pergamon.

Full House blev trea i årets Elitserien så bronspengen är redan säkrad (den får både trean och fyran), men FH vill gärna ha en ädlare valör med sig hem till Ängelholm.
- Vi vill spela SM-final. Sen är det en lång väg dit. Förra gången vi var i slutspel hade vi inte riktigt hum. Vi bara tränade, tränade och tränade för vi ville inte göra bort oss, säger Eva Andersson, lagledare i BK Full House Engelholm, som förra gången fick vänta i fem veckor på att SM-Slutspelet skulle dra igång och får göra det nästan lika lång tid den här gången.

Möter gärna seriesegraren

Elitseriens obestridlige segrare var Team Pergamon. Proffsklubben tog full pott i samtliga matcher och vann serien med hela 17 poängs marginal ner till tvåan Team Clan och trean Full House. Som seriesegrare får de välja semifinalmotståndare mellan trean FH och fyran Stureby BK, en poäng efter FH. Eva Andersson skulle inte ha något emot att få ställas mot den obesegrade seriesegraren direkt i semifinalen.
- Vi vill hellre möta dem direkt. Det är lika bra att ta de bästa direkt, annars har man ändå inte i finalen att göra. Vi har spelat jämnt mot dem i serien och har redan slagit dem i en SM-final (10/11). De är nog inte nöjda med att vi och Stureby slutade trea och fyra. Stureby slog också dem i en SM-final året efter.
Kanske har Full House ett litet mentalt försprång på Pergamon. Inte bara för SM-finalen för tre säsonger sedan, utan för att Göteborgsklubben verkligen fick kämpa för segern i lagens senaste möte.
- Vi var bara åtta spelare och hade inga reserver. Vi hade inte heller någon av våra utländska spelare utan vi fick ta vad vi hade hemma. De kom däremot med sitt bästa lag. Då förlorar vi med 9-11, Vi hade till och med chansen till oavgjort med fyra rutor kvar, Det visar att de har svårt för oss.

Har svårt för Team Clan

Är Team Pergamon lite av en önskemotståndare är tvåan Team Clan det däremot inte. Nässjölaget som gör sin andra raka Elitseriesäsong har varit som ett spöke för Full House, och knep också andraplatsen från Ängelholmslaget på den sista speldagen i sammandraget i Norrköping omgång 20-22.
- Det är precis som att vi aldrig vinner mot Göta i Helsingborg. Vissa lag har man svårare för. Så är det i alla sporter. Clan har kanske blivit lite av ett spöke för oss, säger Eva Andersson, vars Full House kan stöta på Team Clan först i en eventuell final.
SM-slutspelet spelas den 10-11 maj i Örebro. Lottningen avslöjas inte förrän till slutspelshelgen.

Senaste årens SM-vinnare: 2012/13 Team Pergamon 2011/12 Stureby BK 2010/11 BK Full House Engelholm 2009/10 Sundbybergs IK 2008/09 Team Pergamon 2007/08 Team Pergamon 2006/07 Team Pergamon 2005/06 Team Pergamon 2004/05 Team Pergamon 2003/04 Team Pergamon 2002/03 Team Pergamon 2001/02 Sundbybergs IK

Publicerad 21 April 2014 07:00