Även i år tog det stopp i SM-kvarten mot Tierp, men ÖVK hoppas få jubla desto mer nästa säsong. Foto: Roger Linde

Även i år tog det stopp i SM-kvarten mot Tierp, men ÖVK hoppas få jubla desto mer nästa säsong. Foto: Roger Linde

Alltid detta Tierp

Men ÖVK ger inte upp jakten på att återta SM-titeln

Av
Mikael Öhrn

Mikael Öhrn

VOLLEYBOLL/ÖRKELLJUNGA. Revanschen uteblev. ÖVK fick kliva undan i kvartsfinalen i år igen. Men Örkelljungaklubben är redan igång med arbetet inför nästa säsong.

Det blev samma visa i år igen. Tierp stod på andra sidan nätet i SM-kvarten och Upplandslaget drog åter igen det längsta strået.
- Haha de är våran nya rival, säger ÖVK-tränaren Jonas Svantesson skämtsamt innan han analyserar varför det blev respass mot Tierp andra gången på raken.
- Vi kom inte riktigt upp i den nivån där vi vill vara. Vi satte för hög press på oss själva - spelarna framför allt. Vi ville ha revansch på förra året.
- Sen var Tierp väldigt stabila. Vi spelade oss fram till lägen, men hade svårt att producera. Framför allt i vår egen serve, fortsätter Jonas Svantesson som för övrigt tränade just Tierp i tre säsonger mellan sina båda sejourer i ÖVK.

Behöver förstärka

Det har passerat några säsonger sen säsongen 03/04 då Jonas Svantesson ledde ÖVK till sitt fjärde SM-guld genom tiderna. Målsättningen är dock glasklar. Det är ett femte SM-tecken som är det stora målet.
- Vi behöver väl någon spelare till som kan producera poäng i viktiga lägen eller som kan göra att vi hamnar i bättre lägen. Kanske någon som har varit med lite längre och som har rutin och ledaregenskaper så att killarna har någon att ta rygg på när det börjar blåsa. Sen kan vi bara fortsätta träna och ta med det vi har gjort den här säsongen i ryggsäcken, säger Jonas Svantesson.
Tomas Vilimas står redan med på pluskontot. ÖVK och den litauiske högeranfallaren - poängbäst för ÖVK och tvåa i såväl Elitseriens poäng- som anfallsliga efter Tierps Nadazdin Srdjan den gångna säsongen - har kommit överrens om en förlängning.
- Det visar att vi vill det här och vill vara med och kriga när vi skriver så tidigt med honom, Att han vill stanna tyder på att vi tar hand om våra spelare. Det är ofta inte så lätt att få utländska spelare att stanna.

Fler förlängningar på gång

Utöver skadedrabbade Oskar Nilsson som lägger av, sitter klubben vid kontraktsbordet med samtliga spelare vars kontrakt är på utgående.
- Vi vill utveckla så många som möjligt ur den här kärntruppen, säger Jonas Svantesson.

ÖVK:s trista Tierpsfacit: SM-kvarten 13/14: 1-3 (b), 1-3 (h), 0-3 (b). SM-kvarten 12/13: 2-3 (h), 0-3 (b), 3-0 (h), 0-3 (b).

Publicerad 10 April 2014 13:41