Påskens resor kan ge däckproblem

Påskens resor kan ge däckproblem

Påskens resor kan ge däckproblem

Motornytt i korthet

Förvirrat om dubbdäck

DATUM. Planerar du att köra upp till fjällen under årets påsklov, vilket inträffar så sent som vecka 16 och 17, får du ett säkerhetsproblem! Vägarna där uppe kan ju vara täckta av snö och is varför dubbdäck gäller om du vill ha bästa väggrepp. Men våra politiker anser att dubbdäck ska tas av senast den 16 april, alltså före påsklovet, om det inte är eller befaras bli vinterväglag! Till syvende och sist avgör Polisen vad som råder.

Fordonsindustrin viktig

FINANSER. Sverige hör till de länder i världen som är mest beroende av sin fordonsindustri och i en internationell jämförelse är Sverige unikt. Den tillhör en av våra största exportnäringar med ett exportvärde på 125 miljarder kronor under 2013, vilket är elva procent av den totala svenska varuexporten. Fordonsindustrin sysselsätter cirka 120 000 personer.

Tjälskador och potthål

VÄGAR. Med vårlika temperaturer kommer tjällossning som ställer till med problem på framför allt de mindre vägarna. På flera håll i södra Sverige är tjälskador och så kallad ytuppmjukning redan i full gång med bland annat potthål som följd. På Trafikverkets webbplats finns, Läget i trafiken, där man kan se vilka vägar som berörs av bärighetsnedsättning eller är stängda på grund av tjälskador och tjällossning.

Publicerad 02 April 2014 11:00