För åttonde säsongen är Robin Paulsson tillbaka . foto: Andreas Hillergren/svt

För åttonde säsongen är Robin Paulsson tillbaka . foto: Andreas Hillergren/svt

Robin den åttonde

Ny säsong av ”Robins”

TV. För åttonde säsongen är Robin Paulsson tillbaka med sin självbetitlade talkshow där imitationer blandas med skämt och gäster i soffan. Vad är det som får det att fungera?
- Om jag personligen ska tro något så är det blandningen att vi kan gå från att skämta om rätt banala saker till att bli allvarligare i intervjun med gästerna, säger Robin.

Sedan 2006 har Robin Paulsson varit värd för ”Robins”. En ganska lång historia när det kommer till tv-program.
- Visserligen är formatet ganska likt från säsong till säsong men det är innehållet vi lever på och det ändras från vecka till vecka. Vi försöker hänga med i vad som är aktuellt och ta upp det i programmet.
På torsdagar spelar man in programmet inför livepublik i Malmö. Sedan är får man hålla tummarna att det inte händer något stort på fredagen, som med Håkan Juholt förra säsongen.
- Vi hade honom som gäst på torsdagen och han skrattade och skämtade och sedan kommer vi till jobbet på fredagen och då är det hela lägenhetsaffären igång. Vi var det enda program som hade en intervju med honom men ställde inte en enda fråga om det men det är faktiskt enda gången det inträffat.
Är det svårt att få gäster med tanke på att ni spelar in i Malmö och inte Stockholm?
- Det är inte så farligt, när väl folk bestämt sig för att komma så är det nästan som de är på minisemester och verkligen sugna på att vara med.
Kan det inte kännas segt att Skavlan lockar storstjärnorna till sig?
- Skavlan började 1996 i Norge, då gick jag i årskurs sex. Han har en mycket större publik att locka med men så klart hade det varit kul med Jay-Z här.
Har ni någon egentlig konkurrens?
- Det närmsta är väl egentligen David Hellenius program men vi sänder inte ens samtidigt och nu har han uppehåll. Det är ju inte som i USA där programmen ligger på samma tid varje dag.
En viktig del av ”Robins” är sketcherna och imitationerna men när är det egentligen dags att pensionera en gubbe?
- Det är viktigt att diskutera men jag tror att man kan hålla på längre med en figur än vad man tror. Tv-tittarna bryr sig inte så mycket som vi som är inne i det. De kanske inte ser varje avsnitt och kollar inte klipp på nätet. Ta Zlatan som exempel, jag gjorde honom mycket ett tag sen lät jag honom vila ett par säsonger.
Blir man sugen på att plocka fram gamla gubbar?
- Ja, särskilt när de är aktuella i medierna vill man ta fram dem igen.
Finns det utrymme att göra nya sketcher samma vecka som programmet sänds?
- Vi har ju bunkrat upp med material men är det något stort som händer gör vi något på det samma vecka. Jag minns när kungen var i blåsväder körde vi något som vi gjorde samma vecka.

I vår blir det åtta program. Premiär blir det lördagen den 17 mars. Suzanne Reuter, Peter Dalle och Eric Saade är premiärgäster. Till hösten blir det ytterligare en säsong.
Showen spelas in inför publik torsdagen två dagar innan sändning på Slaghuset i Malmö. Biljetter finns att köpa om du vill gå

Publicerad 17 March 2012 08:00