WEBB-TV:

Bröllopet årets höjdpunkt för Niklas

Är självklart på plats när Victoria och Daniel får varandra

Av
Helene Nordgren

OSBY. För Osbys kanske störste rojalist, Niklas Larsson 22 år, är kronprinsessan Victorias bröllop med Daniel Westling en sann höjdpunkt.
-Självklart är jag på plats i Stockholm med en svensk flagga den 19 juni.

Niklas Larsson som kallar sig schlagerfrälst och rojalistisk centerpartist, är lite av en lokalkändis som rekordung fullmäktigeledamot i kommunen.
-Fast jag börjar nästan känna mig som en veteran nu, säger Niklas som bara var 18 år då han tog plats i den beslutande församlingen i Osby.

Intresset för de kungliga fick Niklas redan som tioåring. Han började samla vykort, böcker och souvenirer med kungamotiv.
-Jag gillar glitter och glamour så det var nog det som tjusade mig.

Genom åren har samlingen växt och Niklas hobby har blivit välkänd.
-Det händer att folk lägger saker med kunglig anknytning i min brevlåda.

En rad tillskott till samlingen har det blivit i samband med bröllopsyran.
-Avtvättbara tatueringar med kungligt motiv, nya böcker och fotomotiv. Min favorit är bilden på det blivande bröllopsparet på en helt ny chokladask.

Niklas Larsson har träffat kungafamiljen flera gånger. Varje år uppvaktar han Victoria med blommor på hennes namnsdag och han har även varit på Solliden när kronprinsessan fyllt år.
-Sist tog jag i hand med dem allesammans och jag tyckte faktiskt att Daniel kände igen mig.

Vid senaste besöket bytte Niklas också några ord med drottning Silvia. Niklas berättade att han har drottningen som motiv på sin musmatta.
-Hon skrattade till och berättade det för Daniel, säger Niklas och ler åt minnet.

Niklas har även drömt om att arbeta inom hovet men tycker numera att politiken går före.
-I valet mellan ett uppdrag vid hovet och en plats i riksdagen väljer jag nog det senare. Vid Riksdagens öppnande får jag ju i såfall en möjlighet att träffa kungafamiljen igen.

SOLLIDEN. Niklas Larsson har träffat kungafamiljen flera gånger. FOTO: NIKLAS LARSSON

SOLLIDEN. Niklas Larsson har träffat kungafamiljen flera gånger. FOTO: NIKLAS LARSSON

PERSONLIGT

Namn: Niklas Larsson. Ålder: 22 år. Familj: Mamma Ulla och pappa Lars. Tvillingbror. Bor: Med mamma och hennes sambo Ingvar på Industrigatan i Osby. Gör: Läser till tandhygienist. Jobbar extra på Lindhems äldreboende. Politiska uppdrag: Är fritidspolitiker för centerpartiet. Aktiv i både kommun- och kyrkopolitiken. Sitter i fullmäktige och i utbildningsutskottet. Fritid: Kungligheter och schlagers. Umgås med vänner.

Publicerad 26 May 2010 00:00